Jeg elsker stilhed

Et minuts stilhed

Skriftlig produktion
For nogle mennesker er et minuts stilhed meget, men jeg elsker meget mere stilhed. Som jeg sidder her og forsøger, at sammenfatte mine tanker omkring stilhed, bliver mine tanker forstyrret af min vægur. Hver gang sekundviseren bevæger sig, giver det en lyd fra sig. Det generer mig. Jeg har et andet ur der ligner dette meget og som er lydløst. Men jeg vælger, at have det tiggende ur hængende foran mig fordi det har den fordel, at det er radiokontrolleret.

stille

Støjen fra mit ur (på vægen) er således accepteret støj. Dog kun indtil jeg finder et radiokontrolleret lydløst ur. Gamle bornholmerures larm er ulideligt!

Jeg er medlem af foreningen Vi elsker stilhed, der har plads til flere medlemmer.

Læsning
Når jeg læser, vil jeg have stilhed. Jo mere svær en tekst jeg skal læse og jo mere jeg skal forstå af den, jo mere ro skal der være omkring mig. Bøger som Harry Potter på dansk kan jeg godt læse uden, at der er komplet stilhed omkring mig. Dels har jeg læst bøgerne før, dels er de skrevet på en meget lavt niveau og dertil er det ikke bøger, som jeg har brug for, at kunne huske alt indholdet af (skønt jeg dog gerne ville, da jeg har venner der også holder af Harry Potter og det kan meget hurtigt udvikle sig til en lille debat om, hvad der skete, for hvem m.m.

Når jeg læser Friedrich W. Nietzsche (på dansk og engelsk) så skal jeg have komplet ro omkring mig for, at kunne forstå teksterne. Jeg skal også have komplet ro når jeg læser tekster på tysk – selv tekster der er meget, lettere at gå til end Nietzsche.

Yoga
Jeg har ikke brug for komplet ro når jeg dyrker yoga eller mediterer. Det er okay med noget “yoga-musik” (anbefalinger modtages gerne). Men der skal ikke være udefra kommende lyde når jeg dyrker yoga, så kan jeg ikke koncentrere mig.


Skriv et svar