Mig og dansk triatlon

Jeg er medlem af Dansk Triathlon Forbund og har i den forbindelse modtaget et e-mail nyhedsbrev med flere underlige ting.

Dansk Triathlon Forbund starter med, at skrive, at der kommer flere nye medlemmer, og det er de glade for; men deres handlinger modviser det.

“Vi skal sikre os at alle de nye i sporten får triathlonsporten som en del af deres identitet og ikke blot en trend eller eventshopping indtil man har fået Ironmanskalpen i sit bælte.”

Dansk Triathlon Forbund øger dog selv fokuseringen på ironman-distancen ved, at have lavet en treårig aftale om, at DM i lang triatlon finder sted på netop ironman-distancen. Dansk Triathlon Forbund kunne lige så vel have valgt både halvironman og fx Nice-distancen (4 km, 120 km. og 30 km.).

Dansk Triathlon Forbund har også besluttet, at fejre de mange nye medlemmer ved, at slå flere aldersklasser sammen, sådan at det nu hedder:
– 14-15 ungdom A
– 16-17 ungdom B
– 18-23 U23
– 24-39 senior
– 40-44 veteran 40
– 45-49 veteran 45
– 50-54 veteran 50
– 55-59 veteran 55
– osv

Dermed opstår der én gigantisk gruppe, når folk fra 24 indtil 40 år skal konkurrere i samme klasse, mens alle andre kun skal konkurrere inden for en periode på 5 års forskel. Jeg tror nok, at det i forvejen, er i det aldersinterval, hvor der i forvejen er flest der dyrker triatlon, så konkurrencen er i forvejen stor.

Triatlon ikke triathlon

Nå ja, og så er det for sjusket, at forbundet (og mange klubber) ikke kan finde ud af, hvilket sprog de vil tale. Dansk Triathlon Forbund – blandet dansk og engelsk sammen. Giv det et dansk, tysk eller engelsk navn, ikke en sløset sammenblanding.

På dansk staver vi “triatlon”. På tysk og engelsk “triathlon”.

Jeg er meget ked af, at jeg skal støtte en så håbløs organisation. Jeg overvejer meget, at melde mig ind i løbeklub eller cykelklub i stedet for en triatlonklub. (Jeg er allerede medlem af Odense Svømmeklub).

Nu er der blot dét, at der i den triatlonklub jeg er medlem af – Odense Triathlon Klub – er mange dejlige mennesker, som jeg vil komme til at savne. Her tænker jeg både på dem som personer, som nogle at måle mig med i træning og konkurrence m.m.


Skriv et svar