Nederlag er bedre end sejr

Motivation: Det er god nok, jeg har skrevet, at nederlag er bedre end sejr. Det handler om motivation. Hvordan jeg bliver motiveret.

Jeg for gang på gang skudt i skoen, at jeg er forkert/dårligt motiveret når jeg fortæller, at den motivation som virkelig rykker for mig, er frygten for nederlaget. Fx udgå fra en konkurrence, bruge 11 timer på ironman triatlon eller over 3:30 på et maraton.

Sjovt nok hedder det sig, at verdens bedste basketballspiller gennem tiderne – Michael Jordan – var motiveret på samme måde. Da han blev kasseret på sin skoles basketball, tog han bolden op, og trænede resten af sin karriere meget og hårdt. Michael Jorden “I hate to loose”.

Er du klar til julefrokost? Køb kostumer og udklædningstøj på kostumelandet.dk

Pain Is Temporary. But your race results will be on Internet for ever!

I dag spinning og 5 km løb.


2 Responses to Nederlag er bedre end sejr

  1. Jeg er sikker på at definitionen på forkert og for dårlig motivation er helt individuel. For nogen – for eksempel for mig – virker det godt at lade sig motivere af positive oplevelser og forventning om sejr, mens frygen for nederlag giver andre mennesker vinger. Gad vide om grunden til de forskellige motivationer kan findes et eler andet sted?

  2. Hej Annie, tak for din kommentar.

    Der er nok en del årsager, jeg har valgt ikke, at studere psykologi og jeg er kun nået til introduktionen/indledningen i min første psykologibog, så jeg kan ikke give de gode svar. Jeg tror meget kan findes i opdragelsen.

    Hvis man tænker på motion, så tænker jeg på, at det kan skyldes manglende træning. Igen og igen hører jeg om – og møder – folk der stiller op til fx maraton og triatlon uden tilstrækkelig træning. Jeg tænker, at det måske kan være en befrielse, at komme igennem når man har haft smerter og megen tvivl undervejs.

    Michael Jordan: “Når du taber bliver du hurtigt glemt, og jeg tror ingen vil gå i graven som glemt.”

Skriv et svar