Negativ split – en afklaring

Løb: Når man løber konkurrencer er den en god ting, at kunne lave et negativ split, og mange taler da også om negativ split; men desværre er det ofte opfattet forkert, så her kommer en forklaring.

Negativ split er når man løber anden halvdel af løbet hurtigere end første halvdel.

Personligt er mit fokus næsten udelukkende på maraton samt det afsluttende “maraton” på ironman triatlon. På maraton er det ekstra fornemt/øjenbrynløftende, at lave anden halvmaraton hurtigere end første halvmaraton – og dermed lave negativ split på løbet.

I følge denne artikel Triatlon er et hit fra DR Sundhed er jeg blevet en del af en modedille.

Da jeg begyndte, at fatte interesse for triatlon var jeg ikke bevidst om, at der var noget mode over det. Selvom det nok har været begyndt, at simre. Jeg begyndte at cykle og løbe i foråret 2009. Jeg husker hvordan jeg i august 2009 med stor respekt så på triatleter. Disse frygtindgydende folk, der mestrede tre selvstændige sportsgrene. Jeg cyklede dengang ture på maksimalt 50 km og jeg løb træningsture på 8 km og mente, at konkurrencer på over 5 km var for meget. og svømning var ikke noget jeg havde gjort mig i i 15 år.

I januar 2010 gik jeg i vandet for første gang. Hvor meget jeg troede på, at jeg skulle komme til, at blive triatlet ved jeg ikke; men da jeg var helt forpustet efter knap 20 meters “svømning” var der ikke de store triatlondrømme fra min side. I stedet var jeg på vej imod, mit første maraton og var meget stolt over min personlige rekord på 1.29 på et halvmaraton.

Min ambition om, at lave én triatlon kom i august 2010, da jeg i Løb & Fitness så en indbydelse til Odense Eventyr Triatlon.


Skriv et svar