Svøm crawl – Tre gode råd

Svømning: Jeg har endnu engang til svømning. Efter jeg havde svømmet ca fem kvarter og fået ømme skuldre kommer jeg til at tale med svømmetræneren om armføring, og finder ud af, at jeg har misforstået de instrukser som hun gav mig for to uger siden, og som jeg har forsøgt at svømme med siden. Nu har jeg årsagen til, at jeg har fået ømme skuldre.

Sådan undgår du skulder-skader af Svend B. Carstensen, Idrætsfysioterapeut

svøm crawl arm

Jeg havde troet, at det ændrede ved min svømning ville gøre, at jeg svømmede hurtigere; men det virkede ikke sådan, da jeg svømmede i dag. Godt nok følte jeg, at jeg svømmede hurtigt; men hver gang jeg sammenlignede mig med de andre, så der ikke ud til, at være sket noget. Den hurtige bane vedblev, at levere hurtige overhalinger af mig, og dem jeg svømmede på bane med, så lige i tæerne på mig, når jeg kom til den modsatte ende af svømmehallen.

Læs Crawl: 3 gode råd af Morten Andersson, DGI-landsinstruktør i svømning.

Powerade ion4 mountain blast Powerade ion4 Orange Jeg har de seneste tre dage testet nogle nye Powerade drikke, Powerade Ion4. Powerade Iron4 er drikke der skal drikkes efter hård træning. Der er to smagsvarianter den ene er Mountain Blast som er blå – så blå, at din tunge blå når du drikker det, den anden er orange (også smag Orange), og skal vist forestille, at smage af appelsin; men jeg har aldrig smagt en appelsin, der smager så modbydeligt.

Det er mig uforståelig, hvorfor sådanne “energiprodukter” skal smage så modbydeligt. For at drikke dem skal der arbejdes meget kraftigt imod, at spytte det hele ud og kaste det op igen. Jeg vil efter et maraton og halvironman kunne drikke en sådan drik, fordi jeg plejer, at være så dehydreret, at al drikkelse bare skal ned; men efter en ironman vil jeg være så træt, at jeg ikke kan tvinge noget så modbydeligt ned.

Jeg vil dog sige, at begge smagsvarianter er en smule bedre end rødbedesaft; men rødbedesaft virker. Men, smag er forskellig; måske kan du lide det skønt mine smagsløg nægter det.

Jeg har ikke bemærket nogen ekstra positiv med hensyn til, at genvinde væskebalancen efter træning med brug af disse Powerade ION4 sportsdrikke. Det er ellers til dette, at Powerade ION4 sælges.

Powerade ION4 sportsdrik indeholder, udover kulhydrater, fire af de mineraler (natrium, kalium, kalcium og magnesium), kroppen mister, når vi sveder under træning. Dermed følger Powerade ION4 forskernes anbefaling om effektivt at genoprette væskebalancen og derved hjælpe dig til at præstere dit bedste længere.

Powerade er et Coca-Cola Compagny produkt, og indeholder ganske som Coca-Cola hele 11% sukker. Så hvis du skal have sukker ind er det fint til det, jeg foretræker dog cola som jeg fx drak undervejs på løbeturen til Challenge Copenhagen.

Jeg vil helt klart foretrække, at drikke friskpresset appelsinjuice efter hård træning som halvmaraton og maraton samt triatlon konkurrencer. Det koster dog mere end de 14,95 kr., der er vejledende pris for Powerade Ion4.


Skriv et svar