Bilen bruges ikke

Torsdag kunne man læse, at dansk politi mener, at fartbøder skal udstedes til ejeren af bilen og ikke den fører af bilen, der kører for stærkt. Med det samme tænkte jeg på miljøet.

Hvis jeg som bilejer, kan få bøder for, at låne min bil ud, så vil jeg ikke gøre det, og det kan ske at andre drager samme konklusion som mig. Dermed skal flere mennesker have egen bil. Flere biler som produceres og fylder i landskabet, så der skal bruges flere parkeringspladser, parkeringspladser der optager plads på jorden, hvor der kunne være grønne områder.

Jeg tænkte også på, hvor meget – eller rettere – hvor lidt jeg bruger min bil. To til tre timer om ugen, langt de fleste uger om året. Med 168 timer om ugen bruger jeg min bil langt under 2% af ugens timer!

Det er ganske tydeligt, at ikke alle tænker lige så meget som mig.

Jeg er dog ikke helt alene. For nogle år siden blev denne stregtegnet udgivet.


Video: Story of Stuff

  • Brug indkøbsnet af stof, ikke plastikposer
  • Slid dit tøj op
  • Brug linux
  • Køb kun det du ikke kan undvære, ikke det du har brug for
  • Tag cyklen som ofte som muligt

Skriv et svar