Bog: Jernmænd af Steen Tinning, Roft Sørensen og Rasmus Henning

Jernmænd Steen Tinning, Rolf Sørensen, Rasmus Henning Boganmeldelse: I bogen Jernmænd fortæller Steen Tinning og Rolf Sørensen om deres træning op til Challenge Copenhagen 2010 med supplerende tekst af den professionelle triatlet Rasmus Henning og deres træner Brian Dåsbjerg.

Den første del af bogen er kedelig, men enten bliver bogen bedre eller jeg er blevet mere modtagelig over for bogen efter jeg brækkede hoften. I hvert fald synes jeg ikke, at den senere del af bogen er tidsspilde.

Jernmænd af Steen Tinning, Rolf Sørensen og Rasmus Henning er udgivet i år (2012) og har også en lille smule med om Steen Tinnings Challenge Copenhagen 2011 og Ironman Arizona 2011. Vi hører hvordan Steen, Rolf og to andre venner, som vi ikke følger i bogen, beslutter sig for, at gennemføre en jernmand triatlon (Challenge Copenhagen 2010), om deres tanker forud, om de forskellige forudsætninger de to havde og om deres reaktion på gennemførslen.

Der er ingen oplysninger om valg af udstyr eller gode råd, det nærmeste er tankerne om brug af triatlondragt; hvor de beslutter sig for, ikke at benytte triatlondragten til Challenge Copenhagen 2010; men senere vil bruge en. Personligt forstår jeg ikke brugen af triatlondragten, jeg er meget glad for, at jeg har særskilte bukser og trøje, så er det let, at lade vandet undervejs, hvilket jeg måtte gøre hele 5 gange til Challenge Copenhagen 2011.

I sidste del af bogen læser vi også lidt om tankerne og optakten til skabelsen af Challenge Copenhagen fra den ene initiativtagerne Thomas Veje Olsen.

Det lyder voldsomt. Men hvis du har viljen og mod på at træne hårdt og målrettet, kan det lade sig gøre, at du også bliver jernmand.

De to tidligere elitesportsmænd, Rolf Sørensen og Steen Tinning, satte sig et fælles mål: At gennemføre Challenge Copenhagens iron mandistance. De kontaktede den danske triatlet, Rasmus Henning, der blev tilknyttet som deres personlige mentor. I Jernmænd følger du Rolf og Steens lange rejse fra beslutningen om at ville være jernmænd, over de mange timers træning og frem, til de krydser målstregen som nykronede jernmænd.

Jernmænd er også en motivationsbog for alle, der har en drøm om at blive jernmand. Du får bl.a. et træningsprogram, motivationsstrategier og vejledning om, hvordan du skal tackle de mange udfordringer og undgå skader. Om hvordan du passer din træning ind i din hverdag. Hjælp til at købe det udstyr, der passer netop dig. Og en masse nyttige råd, du kan bruge i din træning og på selve konkur-rencedagen.

Bogen Jernmænd er langt bedre end Udfordringen. Dagbog fra jagten på at vinde Ironman Hawaii af Rasmus Henning, der udkom i 2011. Denne bog kan dog godt give i gave, til en motionist, der kan lide at læse og ønsker at gennemføre en jernmand; men jeg kan ikke se bogen, som alment motiverende og det er heller ikke en bog for folk, der vil lære tips og tricks til triatlon.

PS: Ja, min tid til Challenge Copenhagen er bedre end alle fire i bogen, inkl. Rolf Sørensens tid.


Skriv et svar