Brækket hofte

Jeg blev i dag påkørt, da jeg cyklede (ikke sportscykling – blot almindelig transport men på min racercykel, den skulle fikses) og har brækket hoften.

Hvorfor/ hvad skete der?
En cyklist valgte, at cykle i den forkerte side af vejen. Jeg røg ned og landede på hofte og knæ. Jeg havde cykelhjelm på, den fik ikke den mindste ridse.

Første puls målt i ambulancen: 67, lidt efter 60 eller 60. På sygehuset så jeg, at den svingede mellem 48 og 52 da, jeg lå og ventede på lægen, som senere sendte mig til røntgen.

Desværre kom jeg på den nye skadestue på Odense Universitetshospital. Så jeg kunne ikke få printet mine billeder ud eller få dem tilsendt på e-mail, som jeg kan bringe her på siden. Det er tilsyneladende for højteknologisk for den nye skadestue, hvor de automatiske døre ved røntgenrummet ikke virkede, og hvor sengen jeg blev kørt rundt på larmede når de skulle have sengehesten op og ned.

Konsekvenser af min styrt

Jeg må og kan intet motion lave de næste otte uger. Ingen svømning, dykning, løb, cykling, træning på crosstrainer eller andet. Ja, jeg havde cykelhjelm på; men der skete intet med hovedet. Min cykelhjelm er fin og pæn endnu.

Dermed kommer jeg ikke til, at afslutte mit dykkercertifikat. Jeg kommer ikke til, at løbe Eventyrløbet og forsvarer min placering (top 50) i stargruppe 1. Jeg kan ikke deltage i den planlagte halvironman triatlon, hvor jeg skulle forsvarer min placering i top 20 fra sidste år. Hvad der er ubærligt er, at jeg ikke gennemføre min planlagte Ironman triatlon for dermed, at blive Ironman.

Fra journal:
Røntgen viser udisloceret fraktur gennem crista iliaca fortil omkring spina iliaca anterior superior. Går ikke ned mod hoften eller Sl-leddet.

Skal konservativt behandles. Må mobiliseres i skadestuen med krykkestokke, kan hjemsendes når mobiliseret.

Min cykel er totalskadet, jeg er knust, jeg kan og må ikke bevæge mig rundt; men takket være den høje indkomstskat, 25 % moms og flere hundrede andre skatter og afgifter, så er jeg blevet sendt alene hjem, hvor jeg skal lave mad, vaske tøj, gøre rent, købe ind alt imens, jeg skal ligge stille. Jo, jo!

Hurra for velfærdssamfundet Danmark og for, at være single og uden familie.


10 Responses to Brækket hofte

Skriv et svar