Christiansborg Rundt beretning

Svømning: Dagens motion var samtidig en konkurrence, idet jeg deltog i Christiansborg Rundt (2000 meter åbent vand) svømning i København.

Min deltagelse i Christiansborg Rundt

Jeg var inden starten og undervejs i svømningen rundt omkring Christiansborg nervøs for, at fire gange svømning i indeværende måned (24 dage) var for lidt, især da det var en uge siden jeg sidst var i vandet. Derudover frygtede jeg, at den seneste tids kajakroning (især de seneste to dage) med dårlig roteknik ville gøre, at jeg måtte opgive – eller i det mindste holde nogle pauser.

Men det gik super. Jeg havde absolut ingen problemer undervejs. Vandet var ikke rasende koldt, det var ikke modbydeligt saltholdigt, jeg så kun 1 eller 2 brændmænd og der var heller ikke voldsomt meget tang m.m. i vandet (modstat til Challange Copenhagen 2011).

De største problemer jeg havde var, at jeg frygtede for de andre deltageres sikkerhed, da jeg igen og igen blev overrasket over, hvor ekstremt langsomt der blev svømmet samt, at folk svømmede meget langsomt iført badetøj (ingen våddragt), svømmede meget langsom brystsvømning og det meget tidligt på ruten.

Christiansborg Rundt logo

Min største fejl var, at jeg ikke vidste, hvor langt jeg var kommet rundt. Jeg havde bemærket en livredder på “suftbræt” ved sidste sving ind imod målområdet. Da jeg så hende imens jeg svømmede havde jeg forventet, at jeg manglede endnu en side af firkanten vi svømmede. Så da jeg ikke var det mindste træt, satte jeg bare lidt fart på svømningen. Dette medførte dog, at min tidtagnings chip blev revet ud fra den beskyttende våddragt og hang og generede mig på mine ben.

Jeg forsøgte, at rive den af den tanke, at jeg ville svømme med chippen i hånden resten af vejen ind. Men da jeg opdagede, at jeg “længe” havde haft hovedet under vand for, at hive den af besluttede jeg blot, at svømme ind og være ligeglad med den officielle tid på mig. Heldigvis holdt lukningen og jeg gav den gas på vej ind imod broen, hvor vi skulle op af en smal trappe for, at gå over tidstagningsmåtterne.

Jeg er meget glad for dagens resultat. Jeg havde forventet, at jeg ville bruge over 50 minutter på dagens 2 km. svømning. Jeg havde tilmeldt mig i gruppen, der skulle svømme rundt på 57 minutter – jeg skrev, at jeg min forventede tid ville være 53 minutter.

I sidste weekend cyklede jeg 180 km. Fyen Rundt og i dag altså 2000 meter åbent vand. Det er langt fra jernmand/Ironman; men det er rart, at kunne lave noget igen efter min brækkede hofte for 3,5 måneder siden. Desværre er det fortsat skidt med mit løb.

Om Christiansborg Rundt

I mål var der medalje meget hurtigt, og den blev helt rigtigt hængt om halsen på mig. Sådan skal det være! Der var en medhjælper til, at klippe strimlen over, der holdt chippen fast. På land derefter var der 0,5 liter vand, en banan og et æble. Lidt længere henne fik jeg en kop dejlig, varm kop økologisk te. Skønt!

Christiansborg Rundt 2012 medalje

Foto af Christiansborg Rundt 2012 medalje

Gode ting til efter motion. Dejlig sundt og noget, som kroppen gerne vil have. Der skulle også være en stykke dejlig kage (brunsvinger) til den søde tand; men jeg skulle vente fem kvarter efter, at jeg var kommet i mål for, at få min kage. Det gad jeg ikke, så jeg sad i toget, da der blev åbnet for kageudlevering.

Den smukke rute rundt om Christiansborg er 2.000 m lang. Som deltager begynder du ved Den sorte Diamant, svømmer mod nord langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand, Frederiksholm Kanal og slutter med opløb ved Den sorte Diamant. Der udlægges flydespærring i havnen, som deltagerne skal holde sig inden for. Målet vil være ved en flydende ponton, ved startstedet.

Hvorfor der skal ventes så lang tid på kage forstår jeg ikke. Slet ikke når man tænker på, at hvis kagen blev uddelt jævnt – som de andre snacks og medaljer – så ville vi kunne få det uden, en voldsom kø; men ved, at samle alle til sidst, så vil det give kæmpe kaos. Dog giver det arrangørerne den fordel, at mange af os deltagere allerede er taget hjem fordi, vi har andet at lave end vente på kage (som med mig der havde to timers transport hjem).

Der er alt for for pladser til hurtige deltagere

Til Christiansborg Rundt tilmelder man sig, fornuftigt nok, efter ens forventede sluttid; men desværre er der kun 40 pladser i de to hurtigste heat, derefter er der 50 pladser pr. 3 minutter ekstra svømmetid; men der er mange, der svømmer langt hurtigere.

Jeg havde tilmeldt mig den hurtigste plads, der var tilbage. Jeg svømmede 20 minutter hurtigere end den tid, jeg måtte bruge på turen rundt, og alligevel var jeg ikke engang i top 20 da jeg kom på land. Skønt alle de hurtige – teoretisk – startede til sidst. Faktisk svømmede hele 18 af de 50 i min grupper hurtigere end jeg gjorde, heraf seks der svømmede på under 30 minutter.

I alt var der 75 deltagere, der svømmede under 30 minutter i år. Og der var i alt 162, der svømmede under 33 minutter, som var kravet for, at deltage i hurtigste heat, der i øvrigt kun havde plads til 40 deltagere.

Afholdelsessted:
Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads 1
1219 København

Resultat af min deltagelse i Christiansborg Rundt 2012
Tid: 36:59 minutter
Placering: 267 af 668 mænd, og så var pladsen endda delt med én anden.
Placering: Delt 353 af i alt 1013 som fuldførte (86 kvinder var hurtigere).

Pris: 351 kr. – det er meget dyrt. Jeg forventer ikke, at deltage igen.

Jeg bestilte (tilkøbte) også en sms, som vist skulle komme med mit resultat. Den sms har jeg aldrig fået.

Da det var min første deltagelse fik jeg en bronzemedaljer (ikke placeringsmedalje) for at gennemføre årets konkurrence. Det får man de første fire gange man deltager.

Topkarakter til svømmerne ved Christianborg Rundt. Politiken
Urbane vandhunde leger med Christiansborg. Politiken
Billeder: 993 svømmere piskede Christiansborg Rundt SN
Kronprinsesse Mary svømmede Christiansborg Rundt SN


Skriv et svar