Danmark rundt i kajak (bog)

Boganmeldelse (litteratur): Danmark rundt i kajak Erik B Jørgensen Jeg har læst bogen Danmark rundt i kajak skrevet af Erik B. Jørgensen.

Det var ingen fornøjelse, at løse bogen. Der er så fyldt af stavefejl, trykfejl samt dårlig sprog, at jeg blot kæmpede for, at få den overstået sådan, at jeg kunne befri mit hoved for det.

Bogen er udgivet af Gyldendal, der er Danmarks største forlag for populærbøger, så det undrer mig meget, at der ingen korrekturlæsning har været på bogen. Havde bogen været selvudgivet ville det være mere forståeligt; men at et så stort foretagende som Gyldendal undlade korrekturlæsning af deres bøger er enten pinligt, eller at pisse deres kunder op og ned af ryggen.

Jeg vil undlade, at anbefale bogen til nogen. Det er ganske enkelt for ulideligt, at kæmpe sig igennem de mange grammatiske fejl. Måske hvis jeg selv var bedre til stavning og grammatik, at det så ville være bedre?

Selve turen omkring Danmark bliver gennemført; men det var meningen, at Erik B. Jørgensen skulle padle i kajak hele vejen rundt (bortset fra på tværs af Jylland ved grænsen til Tyskland). Erik B. Jørgensen vælger dog, at gå mange kilometer på isen ned langs Jyllands østkyst i stedet for, at ro i kajak.

Bogens dagbogform gør det let, at komme til nye afsnit, hvor man kan lægge bogen fra sig; men det er også kedelig læsning, der undgår at fange læserens interesse.

Derudover skriver Erik B. Jørgensen en masse omkring sit udstyr; men selv for en udstyrs nørd, så vil det være svært, at bruge oplysningerne til noget, da det forskellige udstyr bliver produceret en kort periode inden det igen bliver ændret. Det eneste jeg har kunnet tage til mig omkring udstyr er, at det kan være en fordel, at skabe ekstra snore i toppen af teltet til, at hænge tøj til tørre.

Forfatteren Erik B. Jørgensen fremstiller i øvrigt sig selv om en elendig far. En mand der gør alt hvad han kan for, at undgå omgang meget sit barn (og moderen til barnet). Udover denne tur rundt om Danmark fortæller han om andre tidligere samt kommende ture, hvor han også forlader sin familie i måneder for, at være alene. Der er intet imponerende over Erik B. Jørgensen.

Bogen er på 211 sider

Jeg mangler selv en termokande til de lange ture i kajak. Pt har jeg et drikkekrus, som kan indeholde en stor kop te samt en termokande, der kan indeholde 0,5 liter vand, hvilket ikke er specielt meget og den er vist ikke god til, at holde vandet varmt længe.

Jeg har fundet to andre termokander, begge a 1 liter. Den ene kan flyde… selv når den er fyldt lover at holde vand varmt i 24 timer, den anden er mindre, hvilket er dejligt når det skal transporteres; men lover “kun” at holde vandet varmt i 8 timer.

Prisen på begge to er 100 kr. Hvad skal jeg dog vælge?

Løb: I dag løb jeg 11 km. Jeg skulle egentlig løbe 9 km. pr. tur i denne uge; men jeg har allerede løbet tre gange, så jeg ville løbe en ekstra kilometer. Jeg ændrede på nogle ruter og fik dermed en “ny” rute på 10 km. Dog ville de sidste kilometer være ved veje som kan være stærkt trafikeret (især fordi det er ved Rosengårdcentret og Bilka tæt på jul) og kedelige.

Undervejs på turen kom jeg til, at tænke på en anden ældre rute, der gik omkring universitetet og var mere på stier end veje. Så jeg valgte den rute uden, at jeg kunne huske, at ruten er 11 km. Så jeg løb 11 km. i dag, det tog mere end 48 minutter! For pokker jeg er blevet langsom.

Undervejs på dagens løbetur mødte jeg otte andre, der var ude på deres løbetur. To løb sammen, og en kvinde havde sin søn med på skøjter. Jeg mødte også en enkelt på rulleski, ham hilste jeg også på.


Skriv et svar