En masse spinning

Spinning: Igen i dag blev det til en masse spinning. Ikke ret meget belastning på, da jeg skal skåne mit knæ, men mange (ca 4,5 – 5) timer i sadlen.

Jo mere jeg lærer om, hvordan det er meningen man skal træne til spinning, jo mindre relevant bliver spinning som træning. Det er alt for lavt tempo (især enkelttakt er latterlig tidsspilde), og jeg lærte i dag, at man maks må have 130 RPM (omdrejninger i minuttet). Jeg kørte sprint med uden, at give mig helt på ca 150 RPM, der skal nok være 10-20 mere i benene når det virkelig skal gælde.

Jeg begynder at tvivle på, om jeg i enkelttakt kan komme på 70% af pulsreserven. Det vil kræve mere belastning på cyklen end jeg kan træde rundt.

Jeg holder dog fast på, at spinning kan være god træning; men du skal nok selv give den mere end det, som instruktøren lægger op til. Træd hurtigere, stå mere op, spring pauserne over. Der findes instruktører som bliver fornærmet når du gør det, andre vil mere eller mindre give lov eller endda tilskynde dig til det. Det kan være, at du skal stikke en finger i jorden. Der er jo ingen grund til, at gå til spinning hos en instruktør der bliver sur over, at du ikke følger deres nøje planlagte program.


Skriv et svar