Første dykning i havet

Dykning: Min første dykning i havet, med iltflaske, BCD, våddragt og shorte blev en meget kold fornøjelse. Luftens temperatur kom måske op omkring 10 grader og vandet er angivet til 9,2 grader (Slipshavn aka Nyborg Færgehavn); men det er i overfalden og måske endda i et sted med solskin. I hvert fald var det ubeskriveligt koldt dér hvor jeg dykkede.

Vandet var så koldt, at da jeg første gang skulle ned på bunden og ligge med spredte arme, så røg jeg op igen. Men jeg blev tvundet under overfladen igen og med 2 kg. ekstra blev blev jeg i vandet. Jeg kom også ned på nogle meters dybde, hvor vi lavede de helt grundlæggende sikkerheds øvelser som: fyld maske halvt med vand, tøm den for vand (under vandet), fyld masken helt med vand, tøm den for vand.

Vi lavede også vejrtrækning med alternativ luftkilde, hvilket vil sige fra min makkers reserve andettrin og vi lavede lidt øvelser med, at tømme BSD for luft og fylde luft i igen.

Vi svømmede også nogle ture. På første tur så vi en død fladfisk, instruktøren troede vist, at den var levende; men da han “fangede” fisken, var det tydeligt, at den var død, og jeg så en vandrene krappe samt en masse vandmænd. På andet dyk så jeg flere forskellige – levende – fisk, endnu en krappe, søstjerner og flere vandmænd.

Jeg er dårlig til, at trykudligne, styre hvordan jeg svømmer i vandet og holde varmen i det meget kolde vand. Men nu har jeg foretaget mine to første fritidsdyk.

Desværre blev det ikke til nogle fotos, måske jeg lærer det senere hen, men nu har jeg rigeligt at gøre med, at være flydende i vandet. Så jeg har ikke overskud til, at fotografere. Derudover har jeg heller ikke et kamera der, virker på så dybt vand.

Jeg kom der i øvrigt i god tid og tog nogle billeder af området vi skulle dykke i – Nyborg Færgehavn – men det viste sig, at jeg var på den forkerte side af havnen, så de fotos viser ikke noget.

Dagens gode råd

Jeg vil godt bringe dig dagens gode råd baseret på egen oplevelse: Pas på med, hvor du har dine fingre når du hjælper din makker BCD på. Jeg havde min fingerspids imellem iltflaske og blybælte, da min makker pludselig “hoppede” hvilket resulterede i, at iltflasken klaskede ned på blybæltet og altså min fingerspids. Av! Nu har jeg blå fingernegl, det er ikke meget kønnere end de sorte tæer, som mange løbere har.


Skriv et svar