Første gang til banko

Banko: I dag var jeg, med nogle gode venner, for første gang til banko. Jeg troede det var rimeligt billigt. I stil med 20 kr for en plade eller to og ville være overstået i løbet af halvanden times tid. Min intuition var helt hen i vejret.

Pris for banko
Det kostede 50 kr. at komme ind og spille banko. For de 50 kr. måtte vi spille på seks spilleplader (med 15 numre på hver – i alt 90 numre. Dermed har du alle de tal der er med i banko én gang fordelt på de seks plader).

Det kostede også 40 kr. at blive medlem af en ukendt forening. Hvis man ikke er medlem af klubben, og har medlemskortet liggende tydeligt på bordet hele tiden, så må man ikke få en eventuel præmie.

90 kr. for at spille banko.

Hjælpeudstyr til, at spille banko:

Jeg skulle dog også bruge nogle brikker til at markere, de udråbte numre. Disse brikker kostede 20 kr. Jeg havde regnet med, at bruge små papirstykker og var også begyndt, at lave dem. Men 90 små stykker papir kan meget let blæse væk i løbet af spillene … eller bare flytte sig undervejs.

Det viste sig, at vi skulle spille fra klokken 18:30 – 22:00. Banko er en helaftensforestilling! Så jeg skulle have noget at drikke: 23 kr. og en pose slik: 21 kr.

I alt: 154 kr. for mig for, at spille banko. De andre brugte Og nej, ingen af os vandt!

Numrene blev udråbt med 4,8 sekunders mellemrum. Det er hurtigt nok til, at i hvert fald halvdelen af os missede mindst ét nummer, fordi vi ikke kunne nå, at finde det på spillepladerne.

Selve det, at spille banko var meget kedeligt. Hele tiden skulle man være stille sådan, at det kunne høres, hvilke numre der blev opråbt. Derudover var der en masse andre spil bingo, banko, joker, … som vi ikke var med i og intet forstod af. Så selv når vi ikke var med i spillet, skulle vi være stille. Meget kedeligt. Jeg gider ikke, at mødes med venner for, at holde kæft sammen. Jeg kan tie stille når jeg er alene hjemme, når jeg er sammen med andre, vil jeg gerne tale med dem. Vi skulle nok have spillet banko online i stedet.

Men nu ved jeg hvad det er, når jeg fremover taler om, at spille banko. Jeg har prøvet det … og fejlet.

Opdatering (glemt at skrive i første omgang)

Jeg glemte, at skrive om præmierne. Der var fine præmier. Kolde kontanter blev udleveret. 200 kr, 500 kr. 1000 kr. og den største gevinst var vist 10.000 kr. Den blev dog ikke vundet, men overgår til næste uge, hvor det så er 11.000 kr.

Både indgang, køb af medlemsskab, køb af bankopoletter, bankotudser m.m. blev alt sammen solgt kontant uden kvittering (med undtagelse af medlemsskab, hvor der blev lavet en papirkopi af mit eget medlemskort). Ingen Dankort!

Jeg havde tilfældigvis to 50 kronessedler med; men blev noget trist, da jeg så hvordan mine penge slap op, inden jeg havde købt snoller; men heldigvis var der en dankortautomat i grillbaren. Jo, jo; med pommes frites, hot dogs, cowboytoast, is, slik og sodavand.

Derudover er jeg meget imponeret over, hvor hurtige folk var. Der var adskillige mænd, der løb rundt og kontrollerede numre og udleverede præmier.

I øvrigt blev der meget ofte fundet en vinder efter mellem 11 og 16 numre. Den hurtigste vinder var vist efter otte tal, og måske var det højeste 20 eller 21. Når der blev spillet på én række med fem tal.

Crosstrainer: Dagens træning blev 40-45 minutter på crosstrainer. Jeg skulle også have været til svømning; men vores bankospil fortsatte alt for længe, så jeg kom desværre ikke til svømning (aguajogging).


3 Responses to Første gang til banko

 1. Hvad gav jer dog også den ide at gå til bankospil – Det lyder som en oplevelse for livet.

  Brugte i så ikke pauserne til at tælle alle damer med blåt hår, eller alle damer man mistænker for at have paryk. Mænd med egne tænder i over og undermænd – etc

  Det må da være sjovt! :)

 2. Hej Frederik og Annie, tak for jeres kommentarer.

  Vi er nogle gør/prøver en masse tåbelige/kedelige ting. Jeg tager med til mange ting, som jeg ikke forventer jeg synes om; men jeg gør det fordi, at jeg jo kan tage fejl, og jeg bliver en oplevelse rigere.

  Derudover er det jo dejligt, at bruge tid med sine venner. Nogle gange er det dog sjovere, at kigge tilbage end være i det. Som med banko. Vi kan nok tale om det en del gange fremover.

  Jeg kiggede mest efter lykkedyr og andet overtro; men jeg spottede ikke så meget. Jeg holdt mig meget i skindet, og forsøgte at få dem mest realistiske oplevelse.

  Heldigvis var der ikke noget med “Gamle Ole”, “Lille Viggo” m.m. Nogle numre blev udtalt lidt anderledes, men det var kun “6” der en enkelt gang, for en lummer kommentar med på vejen.

  Desværre skal vi næste gang i “natkirke”. Det må absolut være endnu mere kedeligt og deprimerende end banko.

  Annie: Jeg har i hvert fald forsøgt. Ingen fordømmelse, pegen fingre eller lignende. Blot en beskrivelse over de ting, jeg fandt mest væsentligt samt en konstatering af, hvordan banko ikke er noget for mig.

  Hov! Jeg glemte kommentarer omkring, hvordan pengene florerer og gevinsterne. Det bliver indført i beskrivelsen.

Skriv et svar