Fyen Rundt 2012 beretning

Fyen Rundt Cykling: Jeg deltog i dag i Fyen Rundt med det mål, at komme i mål inden eliten sådan, at jeg ikke blev blæst over ende. Det lykkedes!

Der er meget, at arbejde med med hensyn til udholdenhed samt fart; men det gode er, at jeg klarede dette kun 3 måneder efter, at brækkede min hofte – og med mine knæproblemer.

Fyen Rundt 2012 deltagerberetning

Fyen Rundt er verdens anden eller tredjeældste cykelløb; men det virkede som om, det var første år.

Det startede med nummerudleveringen i går, hvor jeg ventede 59 minutter på, at få mit nummer! Der var fire cykelløb (fire distancer); men vi stod alle i en meget lang kø. Først efter 50 minutter, da jeg stod fem pladser fra bordet med nummerudlevering kunne jeg se, at der var tapet A4-sedler på bordet med beskeden om, hvilket løb det var til. Sådan nogle skilte skal op sådan, at man kan se dem!

I start og målområdet lykkedes det ikke, at finde opstillede toiletter. Dette til trods for regel om hensynsfuld tisning, og med over 2000 deltagere samt enkelte tilskuere m.m. Der var heller ingen toilet ved depotet i Svendborg. De sidste to depoter fik jeg ikke undersøgt.

Da jeg kom i mål efter næsten seks timers cykling – i varme 23-28 grader – ville jeg gerne have noget koldt at drikke. Det var dog ikke noget, som arrangørerne af Fyen Rundt havde forudset i deres mange, mange tidligere anholdelser af løbet. Til de lokalt kendte, så er opløbsstrækningen fra rundkørsel, forbi Odense Idrætshal, forbi Odense Station og afslutning ca ved vejen ind til Føtex (ca samme sted som starten ved Eventyrløbet).

Men der var ingen kold vand dér. I stedet måtte jeg trække/skubbe min cykel på mine trætte ben hele vejen ned langs Odense Stadion på parkeringspladsen, der var fyldt med cykelryttere, boder, sponsorer m.m. Løfte cyklen ned over trapperne (med cykelsko på) for, at komme til Odense Idrætshal, hvor der var vand.

Jeg så en stor metalbeholder med teksten “H20”, så jeg fyldte min vandflaske dér. Det viste sig desværre, at indholdet ikke var vand, men lunken energidrik. Hvilket jeg ikke havde brug for på dét tidspunkt, det ville jeg tilgengæld gerne have haft ved andet depot på cykelruten.

Heldigvis var der opdelt rækker der tydeligt var markeret på vores efter-løbet-mad: kylling, kartoffelsalt, grillpølse og sodavand/øl. Desværre havde jeg jo trætte ben og med en lang kø til kyllingen (der tog lidt længere tid, at få gennemstegt på grillen) var det hårdt at hente de fire forskellige ting; men det er okay.

Fyen Rundt 2012 Løbet

Vi skulle starte i grupper af 75 personer. Jeg var i fjerde og sidste gruppe, hvor vi var 15! Inden der var cyklet 4 km. cyklede jeg alene og tænkte, det bliver en lang dag.

Adskillige gange på ruten manglede der afmærkninger og jeg husker især rundkørsel i starten af løbet og igen i Glamsbjerg, hvor jeg cyklede uden at vide om det var rette vej.

Efter nogle kilometer kom der dog en gruppe op til mig, som jeg valgte, at cykle med. Efter 32-33 km. skulle jeg tisse, så jeg stod af. De andre cyklede naturligvis videre. Efterfølgende besluttede jeg, at jeg måtte cykle dem op med det samme, for det ville blive for lang en dag, at cykle alene. Jeg brugte vist 5 km. at cykle dem op, hvilket tog på kræfterne og gav mælkesyre i benene.

Det var en varm (28 grader) og solrig dag; men i Svendborg Kommune regnede det. Det blev så voldsomt og ubehageligt, at det føltes som stik i benene, da regnen faldt på mine ben.

Gruppen fulgtes af indtil depotet i Svendborg, hvor vi stoppede (og jeg endnu engang skulle tisse. Jeg havde drukket mine to dunke vand på disse første ca 65 km.). I depotet blev gruppen skilt. Da jeg kom af sted, var der endnu kun to andre tilbage fra gruppen, de andre var cyklet af sted. Vi tre fandt hurtigt ind i et godt arbejde, hvor vi skiftede til, at tage lange føringer, der førte til, at vi overhalede flere andre cykelryttere og efter adskillige kilometer indhentede jeg fire fra vores tidligere gruppe.

Vi fulgtes lidt vej sammen; men da vi nåede til en lille bakke sad jeg forrest, med det lille hul ned til de andre. Forude endnu en bakke, som jeg også kørte over. Og igen og igen gennem en skov var der bakker på bakker, jeg overhalede cykelryttere igen og igen og min gruppe var væk.

Garmin stats:
Afstand: 181,67 km
Tid: 5:44:43
Gnsn. hastighed: 31,6 km/t
Maks. hastighed: 55,7 km/t
Højdeforøgelse: 1.029 m
Højdereduktion: 1.029 m
Min. højde: -2 m
Maks. højde: 116 m
Kalorier: 3.640 C
Gnsn. puls: 142 bpm
Gnsn. puls: 73 % af maks.
Maks. puls: 189 bpm
Maks. puls: 97 % af maks.
Training Effect: 3,6


Skriv et svar