Kajakteknikkursus

Kajak: Det var tilbage i kajak (havkajak), da jeg i dag endnu engang udfordrede mig i en ny disciplin. Hos Odense Kajakklub var jeg på teknisk kursus i havkajak. Jeg havde tilmeldt mig turkajak; men vi var kun to, der havde valgt turkajak – resten havkajak. Så vi får mere teknik, hvilket er godt nok.

Selve kurset blev afholdt i Odense kanal – indsejlingen til Odense Havn, hvor vandet var helt blankt. Dvs. når der ikke sejlede både og skibe. Der er en fartgrænse på 6 knob i kanalen; men der var adskillige småbåde der sejlede hurtigere. Jeg lærte i dag, at jo mindre både, jo større bølger laver de.

Bl.a. sejlede en meget lille speedbåd forbi og lavede store bølger – da jeg også var inde ved kanten, kom der også store returbølger, hvilket udfordrede lidt. Der kom også et stort skib, der fyldte meget af kanalen; men bølgerne fra den var væsentlig mindre.

Skønt vi var mere end 12 kajakker – hovedsageligt røde og orange, og vi alle havde røde svømmeveste på, så var der ikke mange af bådene, der udviste særlig hensyn til os ved, at sejle til den modsatte side. Faktisk var der kun én båd, der søgte flot over i den anden side; men de havde så også ligget til kaj en del tid, hvor de havde kunne se os ro på tværs af kanalen igen og igen. Mange tak til den båd!

Kajak kurset er for begyndere

Kurset er tilrettelagt ud fra kravene i Euro Paddle Pass 1+2 (EPP1+EPP2). Vi lærer forskellige rotag, makkerredning, selvredning (to forskellige metoder – med og uden pagajblærer).

Der var fem vandture, der ikke var skemalagt. To personer to to ture, jeg tog selv én ekstra tur i vandet, hvor vi skulle undersøge, hvor langt ud i vi kunne komme i kajakken inden den væltede og skulle redde os op med pagaj. Jeg havde forberedt mig ved, at ligge solbriller og kasket i vandtæt rum, var inde ved kanten og det var tæt på en pause sådan, at jeg kunne komme på land og tørre i det dejlige solskin.

Kurset virker godt organiseret. Dygtige instruktører og hjælpeinstruktører.

Meteorregn: Hundredevis af stjerneskud i nat (mellem 11. og 12., samt 12.-13 august 2012)


Skriv et svar