Mit eget spinning program

Spinning: Jeg arbejder i øjeblikket på mit eget program til spinning. I dag blev musikken færdig, og jeg forsøgte med at finde ud af, hvornår jeg skal sidde og stå, og hvilket tempo der skal køres i. Det er ikke så nemt, som jeg troede.

Tobak fri video lavet af Tobacco Free Florida

Når jeg har lavet min program færdigt, og testes tror jeg, at jeg prøver, at holde mig fra spinning. Noget tid. jeg kan ikke finde ud af, hvad der gør, at mine knæ vedbliver med, at drille. Måske spinning og crosstrainer alligevel ikke er så godt, hvis der er betændelse i mine knæ.

Ritzau Flere overvægtige får hjælp til vægttab


3 Responses to Mit eget spinning program

 1. Det lyder da helt vildt spændende med dit spinningprogram. Jeg går ud fra at det også er mere ambitiøst end det du træner i til dagligt i fittnesscentret. Det lyder ihvertfald ikke helt som om at du er tilfreds med sværhedsgraden. Men det er måske også din plan at du så selv skal blive spinninginstruktør, så du kan træne andre i fittnesscentret? Jeg tænker det burde da også være en oplagt mulighed for dig at kombinere din træning og at du mangler penge. Så istedet for at give penge for at cykle, så får du penge og så endda får du lov til at spille den musik du foretrækker :-)

 2. Hej Lars, tak for din kommentar.

  Man har jo lov til, at håbe. Men hvis jeg skal lave et program, som andre skal køre med på mod betaling, så skal der overholdes regler udstukket af den enkelte arbejdsgiver. Eller jeg gætter på, at de fleste offentligt tilgænge fitnesscentre, har retningslinjer.

  Jeg overvejer, om der er så mange regler hos fx virksomheder og foreninger med spinnningcykler; men så kan det jo være, at man skal være medlem af foreningen eller arbejde i virksomheden.

  Det jeg gerne vil have er mange omdrejninger i minuttet. Jeg er ikke god til, at sætte meget belastning på, hverken siddende eller stående. Jeg ved ikke, hvor mange andre der synes det er fedt, at køre hurtigt hele tiden.

  Så et program for andre, vil nok altid være mere rettet imod dem, end imod mig selv og min egen træning.

  Jeg vil dog gerne, have et job i forbindelse med motion/træning. Det er helt sikkert, at jeg ikke kan blive svømmelærer eller livredder. Det kunne være interessant, at blive løbetræner; men jeg ved ikke, hvor mange steder der er betalte løbetrænere. Jeg kan slå mig ned selv; men det bliver næppe noget jeg kan leve af, da der skal mange til og dermed arbejdes meget på promovering.

  Træner i fitnesscenter skal vist være fysioterapeuter. Det foretrækker jeg i hvert fald selv sådan, at træneren har stor viden om kroppen og skader.

  • Med den fortsat stigende folkelige interessee der for motion og ikke mindst løb, så burde der da bestemt være muligheder i at kunne undervise. Jeg kan se her at der også er udviklet en uddannelse, som du kan tage inden du begynder at undervise: http://www.atwork.dk/skolen/loebetraener.html

   Og så vidt jeg har set, så er der jo de senere år sket et helt vildt boom i folk der springer ud som løbecoaches og alt mulig andet coaching. Men du skal måske være knyttet til en løbe/atletik-klub eller fittnesscenter for at kunne starte op.

   Jeg selv har kun prøvet spinning i en måned og jeg synes også at det giver bedst træning med moderat belastning og mange omdrejninger. Men jeg kan godt se at det er god tærskeltræning at variere, så man i løbet af de 50 min. lige kommer lidt ned med pulsen og kan få syren ud af benene, så der er mulighed for peake tilstrækkeligt i intervallerne.
   Men du kan jo starte med at høre dig ad hos din træner i fittnessworld om hvad det kræver at skulle undervise og så vurdere om det er en investering værd.

Skriv et svar