Mit første crossløb

Løb: At vi skulle helt hen til 25. november inden, jeg skulle løbe mit første motionsløb i år havde jeg ikke frygtet; men sådan er det desværre gået, heldigvis fik jeg så i dag en dejligt løb, da jeg deltog i DGI Fyn Crossløb Serie 2 Marienlyst C Odense C.

Crossløb i Odense

Det var med en meget afdæmpet forventning jeg stillede til start. I gamle dage ville jeg have placeret mig i anden startrække; men med tanker på året – inkl. brækket hofte og konstante problemer med mine knæ (inkl fornyede smerter i denne uge) – holdt jeg mig længere tilbage i starten, mit knæ havde da også brokket sig på cykelturen ud til løbet.

Det var underligt, at stå bagved en masse mennesker, som jeg i gamle dage ville vide, ikke havde en himmelsk chance for, at holde sig ved mig i blot 500 meter, folk jeg ville forvente, at løbe 5 minutter eller hurtige end. Men tiden er noget andet, og dermed også spændingen inden løbet, der slet ikke var der.

Jeg løb ganske roligt – og det gjorde jeg sådan set hele løbet igennem; kun nogle få meter imod opløbsstrækningen forsøgte jeg, at løbe til; men ham jeg ville overhale satte også farten op, så jeg stoppede og gik de sidste meter i mål.

Selve løbet blev afholdt i kulde og regn. Kulden forsvandt undervejs i løbet; men regnen tiltog og idet det var en crossløb blev underlaget mere og mere mudret. Godt jeg løb med crosssko.

Jeg havde tilmeldt mig under Odense Kajakklub, da den klub var på foreningslisten; men jeg mødte en af mine venner fra triatlonklubben, som jeg varmede op med. Både ham og en anden fra Odense Triathlon Klub løb mere end to minutter hurtigere end mig. Så jeg blev OTKs dårligste løber i dag.

DGI idræt og fællesskab logo

DGI Fyn afholdt løb på en crossrute, der både går over jorderne til de gamle gårde ud mod Odense Kanal, gennem senere kolonihaver til Odense Staalskibsværft og rundt i udkanten af havneområdet.

Løberne kommer også tæt på de store jordarbejder, der for tiden er en del af arbejdet med den nye kanalforbindelse – og så får man lov til at løbe lige forbi det sted, hvor den gamle kongelige gård er udgravet af arkæologer hen over foråret. Overvejende grus- og skovstier, men også asfalt.

Alle kan deltage i løbene og prøve kræfter med de naturskønne ruter, der byder på noget af Fyns smukkeste og mest varierede løbeterræn. Løbene er velegnede både for motionister, børn og konkurrenceløbere.

Omklædning: Marienlystcenteret

Start og mål:

Marienlystcenteret
Windelsvej 138
5000 Odense C

Distance: 8,27 km.
Tid: 34:47
Snit: 4:12 min/km.
Kalorier: 662
Gennemsnitspuls: 179
Maks puls: 194

Mellemtider pr. km. løbet:
1 – 5 km.: 4:22, 4:09, 3:57, 4:15, 4:17
6 – 8 km.: 4:14, 4:13, 4:16

Det gav mig vist en plads som nummer 18 af 140.

Pris: 30/35 kr.
Der var hjemmebagt kage samt vand, kaffe og te i mål.

Jeg kan godt lide, at løbe.


3 Responses to Mit første crossløb

Skriv et svar