Rundt om Vigelsø i havkajak

Kajak: Jeg roede i dag rundt om Vigelsø – den største ø i Odense Fjord – sammen med tre andre. Da det var en blæsende dag, kom jeg ud i bølger og vind der dels udfordrede min balanceevne, min teknik og min udholdenhed.

Kajak rundt om Vigelsø

Flere gange undervejs var jeg meget nervøs for, at falde i vandet. Ikke for at drukne, da vandet ofte var så lavt, at jeg tydeligt kunne se bunden, der næppe var mere end et meter uden min kajak. Men hver gang jeg havde klaret et stykke med vind og bølger til et sted med mere roligt vand, så blev jeg mere glad og stolt.

Det bedste stykke på dagens rotur var, da vi roede fra Vigelsø gennem sejlrenden til Klintebjerg Havn. På det stykke var der kraftig modvind, de største bølger og det dybeste vand; men jeg lænede mig frem i båden, holdt pagajen lavt, og satte kadencen op hvilket gav en super tur på tværs af sejlrenden. Det var skønt!

Tip: I Klintebjerg Havn er der et gratis toilet med offentlig adgang. Lille træhus 5 meter fra vandet og havnen er bitte. Ganske fredeligt og lige det, man som kajakroer har brug for. I øvrigt er der frisk drikkevand i havnen.

Distance: 14.39 km
Varighed 2t:51m:50s
Gns. hastighed: 5.0 km/t
Max. hastighed: 9.4 km/t
Kalorier: 1201 kcal
Højde: 29 m / 46 m

Jeg havde forventet en kort tur på 7 km. i roligt vand; men jeg fik den bedste tur i kajak, hvor jeg flere gange blev udfordret lige lidt mere end jeg synes om i øjeblikket hvilket gjorde, at jeg fik flyttet mine grænser og en super oplevelse.


Skriv et svar