Stjernetramp 2012

Cykling: Jeg deltog i dag i cykelløbet Stjernetramp 2012 i temperature mellem 5 og 8 grader, kraftig blæst og regnbyger. Det blev ingen skøn oplevelse. Dels er jeg i for dårlig form, jeg er ikke cykelrytter – og kan ikke lide, at køre i grupper og jeg kom til, at sidde alene fra ca 18 km. inden i løbet. Dumt, jeg håber det var en begynderfejl.

Stjerne-tramp

Starten gik fint nok. Jeg startede i gruppe to som jeg sad med i – nede i gruppen/bagerst. Da vi havde kørt nogle få kilometer blev der kørt forkert, og det opdagede vi først, da vi kom kørende imod en anden gruppe. Dermed var jeg kommet bagud, og besluttede mig for, at køre frem til nogle af de smågrupper, der sad længere fremme. Det gjorde jeg, men hver gang jeg var kørt op til den ene gruppe, var der andre foran. Så jeg fortsatte. Jeg forsøgte, at få noget til, at køre med en anden rytter. Jeg troede det gik meget godt, indtil jeg opdagede, at flere var med på hjul.

På et smal vej sad jeg yderst, da der kom en modkørende bil. Jeg træk ind, følte mig ikke godt tilfreds, og cyklede foran i gruppen for, at komme helt ind til højre. Det gik lidt opad, da jeg kiggede mig tilbage havde jeg skabt et hul. Det var ikke meningen. Så blev bakken stejlere, jeg måtte ned i gear, og efter toppen kom de andre rundt om mig. Jeg kom ikke med igen, de cyklede fra mig. Så sad jeg dér.

Resten af vejen var mine ben mærkede af mælkesyre, kulde m.m. Flere og flere overhalede mig på vej imod mål (55 km.) og det var koldt, blæsende indimellem regn og bare en trist dag, hvor jeg kunne surmugle lidt over, mine egne fejl.

Stjernetramp 2012

Der var godt skiltning og vejvisning på vej til starten.

Der var ingen kø til eftertilmelding, men selve tilmeldingstiden var tidlig og eftertilmelding kostede ekstra 50 kr.

Der var godt startområde (som også var målområde). Vi blev sendt af sted ca 50 cykelryttere ad gangen.

Der var god skiltning undervejs på ruten. Kun én gang var jeg meget svagt i tvivl om, hvor jeg skulle hen; men det var mest naturligt, at følge vejen vi cyklede på.

Det var såmænd også flot landskab, som jeg desværre havde meget tid til, at kigge på; men pga. vejret og mine håbløse ben nød jeg det desværre ikke. Jeg vil forsøge, at cykle i området når det er blevet varmere.

Individuel tidstagning med chip. Det ser ud til, at være noget som cykelløb ikke har haft fast, selvom det har været på de fleste motionsløb (løb) i årevis.

Stjernetramp 75 km rute på kort

Der var et rundstykke, juice og kaffe i starten. Fint nok, jeg havde selvfølgelig spist hjemmefra; men det er sjældent jeg spiser rundstykker. Og der var så godt som ingen kø. Da jeg kom til bordet var smørpakken tom; men jeg holdt dem blot frem i få sekunder, så var der en klar til, at tage den og bringe en ny pakke på under et minut. Det fungerede!

Der var to depoter undervejs; men hvem stopper ved depoter når det er under 10 grader på en 75 km. cykeltur? Jeg var dog fristet da jeg så en banan og jeg har på fornemmelsen, at speakeren i startområdet sagde noget om chokolade ved andet depot.

I mål var der intet! Ingen banan, ingen drikkelse (to dunkene med vand og energidrik som vi kunne fylde i flaskerne inden løbet), ingen kage, ingen pære/æble, ingen müslibar, intet! Øv, røv og nøgler for 125 kr. Jeg gider ikke deltage i løb, hvor der intet forplejning er, når man kommer i mål. – Og det er en skam, at dagen slutter med sådan en kedelig oplevelse, på et løb som jeg ellers var imponeret over.

Der var en “cykel-cafe” som solgte diverse ting, vist både suppe, slik og fastfood. Så man kunne købe noget. Men gik mig et stykke frugt, kage eller müslibar samt et juicebrik, så er jeg jo glad.

Supersløjfen: 75 km. med ca. 643 højdemeter. Deltagere: 376
Pris: 125 kr. (75 kr hvis man er tidligt ude) for et rundstykke med smør og en bring æblejuice fra koncentrat samt tidstagning med chip.

Det var 17. gang løbet blev afviklet.

Officiel resultat:
Tid: 2:25:14 – slået med 20 minutter. Av!
Gennemsnit Netto: 30,98
Placering: 127 ud af 369

Startsted:
Pontoppidanskolen
Skovvej 2
Brobyværk, 5672 Broby


2 Responses to Stjernetramp 2012

Skriv et svar