Træning på crosstrainer

crosstrainer Crosstrainer: Dagens træning var henlagt til crosstrainer i et fitnesscenter, for det var koldt uden for, og jeg ville gerne forbrænde mange kalorier og holde en høj puls sådan, at jeg fik trænet lunger, blodomløb m.m. Jeg startede dog med en smule coretræning.

Jeg havde musik med – jeg var kommet af sted uden, men vente om efter min mp3-afspiller – og jeg lod musikken styre min træning. Da de første mange sange var rolige trænede jeg med rolig kadence (omkring 160-170) og min puls holdt sig længe omkring 160-170. Der var kun få brudstykker musik med et højere beat, og dermed kun få og korte gange, hvor jeg satte far på crosstraineren. Efter 20 minutter var min puls nået over 170 og der kom noget musik, der appellerede til, at jeg gav den mere gas. Så det gjorde jeg.

Statistik leveret af Polar RS800CX:

Tid: 34:53 minutter
Kalorier: 551
Puls gennemsnit: 168
Makspuls: 185

Efter 34 minutter var min vandflaske tømt, så jeg stoppe, hentede nyt vand og gik i gang igen. Overraskende nok var det lidt hårdt, at starte igen. Så jeg måtte skrue belastningen ned til niveau 8, hvor jeg ellers havde trænet på niveau 10 hele tiden. Der gik dog ikke et minut inden, jeg satte niveauet op på 10 igen, og senere satte jeg niveauet til 11.

Tid: 21:57 minutter
Kalorier: 358
Puls gennemsnit: 172
Makspuls: 184

Jeg savner luftcirkulering på TechnoGym maskinerne, især på crosstrainer.

Tip til træning på crosstrainer

Du skal tænke i kortere perioder. Det er meget let, at gå død, hvis du tænker på, at du skal stå der i en time. Del din tid op i mindre bider. Fx 5-10 minutters opvarmning. En pause efter en halv time/en tom vandflaske.


3 Responses to Træning på crosstrainer

Skriv et svar