Udfordringen er en udfordring at læse

Udfordringen af Rasmus Henning Boganmeldelse: Den danske verdensklasse triatlet Rasmus Henning har skrevet bogen Udfordringen. Dagbog fra jagten på at vinde Ironman Hawaii, hvor vi følge hans hverdag og træning fra den 20. november 2010 indtil søndag den 9. oktober 2011.

Jeg var spændt på, at læse om, hvordan en fuldtids elitetriatlet i verdenstoppen træner, spiser og arbejder for, at blive bedre. Desværre er jeg ikke efter læsningen af bogen blevet ret meget klogere på det. Jeg har dog lært, at han har en kone der hedder Anita; men hvor man kunne forvente kærlighed, så lyder ægteskabet som et forhold mellem en leder og en underordnet der skal gøre hvad der bliver forlagt af chefen.

Det er alt for meget kedelig skriveri om problemer på hjemmefronten, booking af fly, udstyr fra Specialiszed som ikke kommer frem m.m. Jeg vil meget hellere høre om, kost både til hverdag og konkurrence. Der hvor vi lærer mest om kosten er i forbindelse med Hawaii Ironman, men det løb er så specielt, at jeg ikke kan overføre det til egen brug.

Det mest spænende i bogen er hans deltagelse i Challenge Aarhus og Challenge Copenhagen. Begge stævner jeg selv var med til. Da Rasmus Henning kun svømmede i Århus inden han udgik og “kun” løb det første halvmaraton til Challege Copenhagen på 1:14. Ikke fordi Rasmus Henning kommer med mange interessante tanker, men hans deltagelse var noget der blev talt om til stævnerne, så jeg har fået en smule mere viden om de to dage i mit liv.

Dertil har Rasmus Henning gengivet en enkelt uges træningsprogram. Svømning: 20 km. Cykling: 475 km. Løb: 82 km. Py ha!

Om bogen: Udfordringen

En af verdens bedste langdistance triatleter (3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,1 km løb) er danskeren Rasmus Henning. Men han mangler at vinde én konkurrence for at kravle helt op i verdenstoppen? nemlig det legendariske Ironman Hawaii. I UDFORDRINGEN følger vi Rasmus Hennings jagt på succes på nærmeste hold. Han kiksede på Hawaii i 2010, og i bogen følger vi i dagbogsform et års intens jagt på succes i 2011 og kommer helt tæt på hverdagen som professionel triatlet og elitesportsmand.
UDFORDRINGEN er en dramatisk og ærlig beretning om hårdt slid, store nedture, vilde drømme og flotte succeser i en af verdens allerhårdeste sportsgrene. Bogens form, hvor Rasmus Henning selv har ført dagbog, giver et upoleret blik ind i en spændende verden.
Rasmus Henning, født 1975, er professionel triatlet. Har vundet en lang række DM, EM og World Cup-titler på både kort og lang distance. Var i 2010 tæt på at slå verdensrekorden på Ironman-distancen.

Det var bog nummer to læst i år.


Skriv et svar