130 km på næsten fem timer

Cykling: Da vejudsigten siger dårligt vejr de kommende dage, besluttede jeg, at cykle en lang tur igen i dag skønt, det kun er to dage siden, jeg cyklede årets længste tur på 124 km.

Jeg håbede på 130 – 150 km. men der var allerede lovet dårligt vejr med regn i dag, så jeg var meget usikker på, hvad det kunne blive til. Jeg kom af sted kl 8:12 med en anden, som mente, at vi da kunne cykle samme. På første stigning blev han sag (lidt længere oppe end der, hvor jeg satte gruppen i tirsdags – efter cirka 2,5 km. lidt længere oppe, da jeg så hullet ventede jeg på ham, og vi fulgtes til omkring 13-15 km. hvor han faldt fra uden, at jeg bemærkede det. Jeg havde ellers sagt nogle ting for, at holde verbalt øje med om, hvornår han faldt fra igen.

Da jeg kiggede bagud var han så mange hundrede meter bagude, at jeg ikke kunne se ham, kun en lille antydning af noget i siden af vejen fortalte mig, at dernede var han. Det gav den følelse af frihed for, at jeg nu kun havde mig selv, at tage hensyn til, og dermed blot kunne cykle af sted, som det passede mig og mine ben. Oppe af bakken, hvor jeg havde forventet, at han ville blive sat endeligt, var han slet ikke synlig, da jeg kiggede.

Garmin Forerunner 910XT
Garmin Forerunner 910XT målte i dag 40 meter højere på et punkt, der for to dage siden blev målt til 562 meter. Så i satte jeg ny personlig bedste med 602 meter over havet. Men det altså igen med Garmin og Garmin sucks.

Lanzarote udsigt fra det højeste punkt
Foto: Udsigt fra det højeste punkt på Lanzarote

Jeg valgte at ændre lidt på turen fra i forgårs sådan, at jeg angreb stigningen fra den anden side; men også senere på turen, jeg havde vist cyklet omkring 78 km. da jeg endelig nåede stigningen op. Inden da havde jeg flere gange kæmpet på stigninger med en puls, der toppede på 180 og jeg var frustreret over, at bakken ikke indfandt sig. Jeg troede to-tre gange, at jeg var begyndt opkørslen og havde noget over 400 meter op inden, jeg igen blev sendt ned. Det var meget frustrerende.

Jeg farede også vild i en by, hvor jeg indimellem kunne se kendetegnene på toppen af bakken; men vejen derhen var ”usynlig”. Faktisk endte det med, at jeg måtte spørge om vej på en tankstation, for jeg blev ved med, at kører rundt i den lille by der havde stejle bakker, som tog på mine sparsomme kræfter og jeg ville efterhånden bare gerne hjem. Benene var trætte, det var meget blæsende, koldt og med lidt regnvejr – som jeg frygtede ville blive meget værre.

Da jeg endelig cyklede på stigningen opdagede jeg, at den var mindre slem fra denne side end fra syd som for to dage siden, i øvrigt var de bakker jeg havde cyklet over tidligere på dagen hårdere. Men opkørslen var så det længere.

På vej hjem kunne jeg se, at jeg kun ville ramme 126-127 km. så jeg måtte cykle lidt ekstra rundt i området sådan, at det blev til 130 km. Da jeg troede, at jeg nu var på vej hjem opdagede jeg så, at Garmin var 1 km. ”bagud” i forhold til cykelcomputeren, så jeg måtte tage lidt ekstra igen, for også min Garmin Forerunner skulle fortælle, at jeg havde cyklet 130 km. i dag.

Hjemme har jeg meget mærkede ben, og hvilen i morgen og måske i overmorgen er kærkommen. Jeg håber dog, at tage mig sammen til noget coretræning samt en svømmetur. Svømmeturen i dag opgav jeg pga. trætte ben.

Farten er noget skidt. Jeg vil gerne cykle 8-10 km. mere i timen; helt hvordan så meget ekstra fart skal opnås er jeg i tvivl om. Jeg er sikker på, at ekstra varme, andre hjul samt slanger giver noget; men jeg synes det er meget fart, der mangler i benene. Heldigvis er det kun tredje uge jeg cykler, jeg burde have tre-fire måneders træning endnu inden, at farten skal være helt i top.

Distance: 131,12 km.
Tid: 4:52:10 – Garmin siger, at jeg brugte omkring 5 minutter ekstra til diverse stop.
Snit: 26,9 km/t.
Max: 74,6 km/t.

Jeg cykler alt for langsomt!


Skriv et svar