130 km solo cykling på Lanzarote

Cykling: Træningen for denne sidste dag på Lanzarote var meget enkelt: Cykel 130 km.
– helst på fem timer – sådan, at de 14 dage hernede bliver samlet når 800 km. på trods af, at der var været regn og blæst der har hindret cykling i tre dage.

Forhåbninger til, at finde nogle der var klar på, at cykle 130 km. på 5 timer sammen med mig var minimale. Så jeg stod op omkring kl 7, spiste morgenmad, drak lidt colarester (med sukker) for, at få ekstra kalorier ind til dagen cykeltur, smører godt med solcreme på kroppens udsatte steder og så af sted inden klokken 8.

Det var måske lige tidligt nok denne dag. For meget af de første timer blev cyklet i tæt tåge, hvor sigtbarheden var 100 meter. En uønsket situation i morgentrafikken på landevejene. Tågen var også så tyk, at der dryppede kondensvand ned fra min cykelhjelm.

Fra La Santa til Soo, Caleta de Famara, Teguise, nudistbyen Mala – hvor jeg dykkede onsdag i sidste uge – ud til den nordligste by på Lanzarote – Orzola – retur langs LZ-1 indtil LZ-206 samt skiltet imod Tabayesco og de 10 km. opstigning. Her drillede min lynlås i min cykeljersey. Så snart jeg drejede fra LZ-1 på LZ-206 mærkede jeg varmen – samt stigningen – så det var bare med, af få åbnet op for min jersey sådan, at jeg kunne køle lidt af; men lynlåsen er noget lort, der tog lang tid samt mange kræfter at løsne.

Foto fra Orzola på Lanzarote
Foto: Orzola havn, den nordligste by på Lanzarote

Da jeg kom til t-vejen efter cirka 6 km stigning drejede jeg til højre imod Haria. Nedkørsel, det var nok forkert, så efter et stykke dejligt glid, måtte jeg vende om og cykle det ekstra stykke op til, hvor jeg drejede forkert samt cykle de sidste 4 km. gennem hårnålesvingene. – På det stykke så jeg mine tre venner komme susende ned imod mig.

Garmin Forerunner 910XT sucks
Over toppen gik det – i dag målte Garmin Forerunner 910XT en maksimal højde på 546 meter (sidst jeg var over sagde uret 602 meter og første gang 562 m. At GPS-uret ikke målte det samme på toppen var jeg allerede forberedt på, idet uret havde vist, at jeg cyklede 25 meter under havets overflade, da jeg cyklede på LZ-1 til og fra Orzola… skønt jeg nok var 20-40 meter over havoverfladen. Garmin sucks).

Højdeforøgelse: 1.715 m
Højdereduktion: 1.723 m
Min. højde: -25 m
Maks. højde: 546 m

Derefter var det mere eller mindre konstant nedkørsel hele vejen – LZ-10 – gennem Teguise, Nazaret til hovedstanden Arrecife. I første rundkørsel vendte jeg om. De to andre gange har jeg ellers fortsat længere indtil den rundkørsel med en stor vindføler; men mine ben var smadrede, så jeg ville helst ikke have det ekstra stykke cykling opad på veje, der er mindre sikre.

Mellem Teguise og Arrecife kunne jeg godt mærke, at mine ben var meget brugte, skønt vejen er stærkt hældende sådan, at der kun skal trædes lidt var det krise. Da jeg vente rundt ved begyndelse af LZ-10 og begav mig retur mod Tahicne, Nazaret og Teguise cyklede jeg vidst hele vejen på den lille klinge; men jeg bemærkede det først, da jeg nærmede mig Teguise og manglede det lavere gear.

Jeg nåede 100 km. samt tanken inden Teguise, hvor jeg vaklede af cyklen. Tømte det sidste indhold i mine to drikkedunke og vaklede ind i butikken, hvor jeg gik frem og tilbage imellem 0,5 liter cola og 1,5 liter cola. Der var ingen priser på produkterne. Jeg besluttede mig – klogeligt – for, at købe 1,5 liter cola, som jeg langsomt hældte på mine vandflasker imens jeg fik gumlet den energibar som jeg har cyklet med i to uger i mig. Det overskydende cola blev drukket på stedet og flasken smidt ud.

Allerede da jeg kom på cyklen igen ud fra tankstationen kunne jeg mærke en bedring. Jeg kom ud imellem to cykelryttere, den foran på vejen halede jeg ind på, den bagved lagde jeg afstand til. Dejligt. Ved Teguise skiltes vores veje dog allerede, da ham foran cyklede videre i nordlig retning ad LZ-10 imens jeg tog rundkørslens vej sydvestlig retning på LZ-30.

Jeg opdagede, at jeg nok næsten ville have cyklet nok blot ved, at cykle ruten hjem imod La Santa. Hvor meget jeg manglede regnede jeg flere gange på, med fortsat øge glæde. Jeg havde inden tures start forventet, at jeg skulle cykle langs LZ-30 helt til bakken/bjerget op til Femes; men det slog med det samme klart, at jeg ikke skulle helt så langt. Det endte med, at jeg gættede på, at jeg kun behøvede, at cykle 3 km. ud fra Monumento del Campesiono.

Monumento del Campesiono på Lanzarote

Monumento del Campesiono på Lanzarote


Foto: Monumento del Campesiono

Ved monumentet så jeg skiltet, der sagde 5 km. til Madache, jeg besluttede, at cykle dertil og vende om; men jeg havde glemt, at der inden var byen La Florida. Da jeg nåede dertil vente jeg om lige efter, at en cykelrytter var kørt forbi i modsatte side. Han ville altså blive en hare lige foran mig. Der gik dog kun få meter inden, han var overhalet. Jeg stoppede for, fotografere to monomenter – ved den første cyklede han forbi mig, men ved næste monoment nåede han ikke forbi. Han var dagens eneste cykelrytter jeg kom i nærkontakt med, alle andre jeg så, cyklede i modsatte side af vejen.

Jeg nåede hele vejen hjem, 130 km. uden, at blive overhalet én eneste gang. Hvilket der ikke er så meget nyt ved. Jeg nåede desværre også kun, at overhale én mand hele dagen. Lidt kedeligt, at cykle så alene hernede; men det er svært, at finde folk, der cykler i samme tempo. Jeg overvejede godt nok, at sætte et opslag op eller spørge rundt om der var nogle, som var klar på 130 km.; men jeg var bekymret for, om selv kunne levere varen.

Ferie på Lanzarote

Efter træningen er det naturligvis vigtigt, at slappe af ved poolen.

Data fra cykelcomputer:
Distance: 132,76 km
tid: 4:48:10
Snit: 27,6 km/t
Max: 66,5 km/t

Garmin Forerunner siger:
Afstand: 131,94 km
Tid: 5:01:10 (den tæller også imens jeg holder pause, hvor cykelcomputeren stopper målingen).
Gnsn. tempo: 2:17 min/km
Højdeforøgelse: 1.715 m
Kalorier: 3.642 C
Gnsn. puls: 140 bpm
Maks. puls: 177 bpm
Træning effekt: 4,9


4 Responses to 130 km solo cykling på Lanzarote

Skriv et svar