Bestået Deep Diver Specialty

Dykning: I dag satte jeg tre gange ny personlig dybderekord ved dykning, da jeg var på Deep Diver Specialty kursus (kursus i dybdedykning) ud for Kongebro Gården ved Middelfart (Lillebælt). Idet jeg også dykkede i forgårs, er det lige før, at det her bliver til en dykkerblog :-)

Dybdedykning i Lillebælt

Foto: Gammel Lillebæltsbro. Dybdedykning i Lillebælt

Jeg var ellers meget tæt ved, at smide håndklædet i ringen under første dyk. Først kunne jeg ikke komme ned, derefter kæmpede jeg hele tiden imod, at ryge til toppen… med benene først, da jeg dykkede med tørdragt, hvor luften gerne samler sig ved benene, når man er dårlig dykker. Under dykket tænkte jeg, at dykning duer jeg ikke til, og jeg spurgte da også, da vi kom på land, om vi (jeg) skulle opgive; men instruktøren insisterede på, at jeg skulle fortsætte.

Til de efterfølgende dyk fik jeg mere bly på, hvilket hjalp meget. På de andre dyk var afbalanceringen også ringe; men hvor jeg på første dyk kun nåede, at give ét lille pust luft i min BCD så kom der lidt mere i på andet dyk, og en del på tredje dyk. Jeg var dog nervøs for pludselig, at farer til overfladen det meste af tiden… især på vej op, og ved “den store kant”, så der var for lidt nydelse i mine dyk.

SSI Deep Diver manual

Foto: SSI Deep Diver manual

Jeg fik dog set en del mere spændende og tydeligt end på mange andre dyk. Dette skyldes tildels, at jeg skrabede bunden det meste af tiden på dykkene.

Nedstigningerne foregik så hurtigt, at jeg konstant skulle trykudline mine øre, puste luft i tørdragten (for at undgå, at blive mast af dragten) og lidt luft i masken (dykkerbrillerne), da især på dyk tre havde en smule vand i bundet. Slet ikke nok til, at genere; men for at forberede et problem. Det er dog nødvendigt med en så hurtig nedstigning, idet jeg bruger luften al for hurtigt, så der er ikke meget luft i overskud til andet end, at komme hurtigt ned samt langsomt op. Mulig løsning: Mere øvelse med dykning, som giver bedre kontrol og dermed mindre luftforbrug samt koncentration om, at jeg kan trække vejret langsommere (også noget, der bliver bedre med øvelse).

Dagens tre dybdedyk blev:

Første dyk: 29,5 meter, 30 minutter
Andet dyk: 37,1 meter, 36 minutter
Tredje dyk: 39,1 meter, 30 minutter

Det var rigeligt dykning for mig. Et dyk er (for) lidt, to dyk er tilpas, tre dyk er for meget .. for mig.

SSI Deep Diver Specialty cerfifikat

Grafik: SSI Deep Diver Specialty cerfifikat

Min tidligere rekord var “kun” på 23,4 meter, sat da jeg var på Lanzarote i år; men dagens dyk var helt anderledes.

Lidt sjov statistik i forhold til de to seneste dage, hvor jeg har dykket:

Jeg kom mere end 8 gange så dybt på dette dybdedykningskursus end dykkene ved Helnæs Fyr.
Alle dykkene var dybere end Helnæs Fyr er højt (28 meter).
Jeg tror endda, at jeg dykkede dybere denne dag, end fra toppen af Helnæs Fyr til det sted, hvor jeg var dybest, da jeg dykkede ved Helnæs Fyr.

Med Deep Diver Specialty må jeg dykker til 39/40 meter. Hurra!

Gode ting til dykning
Tætte man kan stå på, når man klæder om og venter imellem dykkene
Håndklæde til, at tørre hænder og hår. Våde fingre er ikke gode til, at stramme og løsne gasflasker.
Trøje til at tage på imellem dykkene (det regnede mellem to af vores tre dyk)
Sandaler til hurtigt, at tage på imellem dykkene. Fx hvis din dragt mangler fastgjorte støvler.

Pris:
Deep Diver Specialty kursus 1495 kr. (manual samt 20 minutter dvd-video)
Leje af tørdragt samt resterende udstyr 450 kr.
100 km. kørt i egen bi.

Så langt over 2000 kr. for halvanden time i vandet…


Skriv et svar