EPP3 havkajak træning

Kajak: Igen i dag var der træning imod EPP3 i havkajak. Dagens øvelser var:

Høje og lave støttetag:
Skal udføres til begge sider. Ved de lave støttetag skal vandet nå til hoften, efterfulgt af et markant hoftekip for at bringe kajakken på ret køl. Ved det høje støttetag skal vandet nå op til taljen ved tagets begyndelse. Hvis bølgeforholdene ikke er til det, skal roeren ro kraftigt fremad og derefter lade pagajen glide fladt på overfladen i en ret vinkel til kajakken i et højt støttetag.

Sculling:
Kajakken kantes så den er lidt ude af balance. Pagajskaftet er næsten vandret med bladet på vandoverfladen. Bladet vinkles og føres i langsomme bevægelser frem og tilbage på vandoverfladen som ved et lavt støttetag. N.B. Sculling skal her betragtes som en øvelse i balance og pagajkontrol.

Telemarksving:
Kajakken skal drejes og vendes i fremdrift. Først ved hjælp af fejetag(rundtag), og derefter afsluttende med et telemarksving (low brace turn). Telemarksvinget skal indledes med et kort effektivt rundtag/fejetag på den modsatte side, efterfulgt af en effektiv udoverlæning og en deraf følgende kantning af kajakken ind i svinget. Pagajen holdes som i et lavt støttetag, på højde med eller lige foran hoften, skaftet så parallelt med vandoverfladen, som det er hensigtsmæssigt, og med bagsiden af bladet hvilende på vandet. Kajakken foretager et langsomt, stabilt sving.

Det gik overraskende godt med øvelserne, og jeg holdt mig oven vande. Jeg havde ellers forventet, at jeg med dagens øvelser ville ryge i vandet, og jeg havde forberedt mig ved, at tage våddragt på.

Skønt det gik godt med træningen, så mener jeg fortsat, at mine evner til, at udføre disse øvelser så mener jeg mig ude af stand til, at benytte dem i forbindelse med daglig roning.

Åbent vand svømning: Jeg startede dagen med cirka 1900 meter svømning i åbent vand.

Løb: Til middag løb jeg 8 km.


Skriv et svar