Gratis motion + et lift

Mountainbike cykling: Jeg skulle have både bukser samt trøje i uld og valgte, at cykle til Nyborg, hvor jeg havde set tøjet billigst. Jeg synes dog, at det ville være for dyrt, at tage bilen til Nyborg for så lidt, så jeg fandt min mountainbike frem fra skuret (hvor den nok har stået siden H.C. Andersen Marathon 2011), pumpede dækkene og cyklede til Nyborg.

Turen derned gik forrygende, jeg havde medvind, så skønt jeg brugte over 58 minutter føltes det hurtigt, også fordi jeg drønede fordi de andre cyklister jeg mødte. Desværre var klokken allerede over 14 da, jeg cyklede hjemmefra og med lidt tid brugt på, at prøve tøj – inkl. handsker som jeg undlod, at købe – gik der ekstra tid, og jeg kunne se, at det ville blive mørkt snart. Men jeg havde ingen lygter med.

Så på vejen ud af Nyborg var det blot om, at få cyklet så meget som muligt inden, det blev mørkt. Jeg nåede Aunslev inden, de første gadelamper blev tændt. Pokkers! På det stykke er cykelstien godt afskærmet fra vejen med bilerne, så jeg cyklede videre med tankerne kredsende om, at det vil tage tre eller fire gange så lang tid, at gå hver kilometer hjem, så videre, videre, videre.

Da jeg nåede Ullerslev var det ikke sjovt mere. Jeg ville meget gerne have lys på; men den eneste jeg havde, var to reflekser til, at sætte om bukserne for, at holde dem uden af kæden. Jeg stoppede ved tanken og tog dem på benenen.

Tilbage på cyklen da der fortsat var cykelsti væk fra vejbanen. Da jeg nåede lyskrydset i Langeskov var det slut. Dels var der ingen cykelsti og det var blevet meget mørkt, så jeg måtte trække de sidste 12 km. hjem. Godt jeg havde vandresko på.

Cyklingen:
Distance 45.15 km
Duration 1t:45m:17s
Avg. Speed 25.7 km/t
Max. Speed 46.7 km/t
Calories 1771 kcal
Hydration 0.45L
Min. Altitude 38 m
Max. Altitude 60 m
Total Ascent 75 m
Total Descent 63 m

Det var meget ubehageligt, at gå i vejsiden med en cykel uden, at have lys på. Reflekserne på min cykeljakke så ikke ud til, at lyse op af bilernes lygter, så jeg tvivler på hvor meget refleks der er over dem.

Turen hjem var i strid modvind, i buldrende mørke, uden lys, dårlige reflekser samt tæt på vejbanen (var kun “afskærmet” af den brede kanstribe der bekendtgør, at cyklister skal holde sig inden for dem.

Lige efter rundkørslerne ved ring 3 kom en kvinde – Louise såvidt jeg husker – og tilbød mig en lift. Det var jeg meget taknemmelig for, skønt det kun blev omkring 2 km. Men hver kilometer tager 10 minutter at gå.

Distance 11.49 km
Tid: 1t:20m:51s

Vel hjemme med gang i aftensmaden er det slået mig, at jeg kun havde spist morgenmad. Min sædvanlige 1 dl havregryn med banen og 20 gram nødder. Jeg havde dog spist morgenmaden efter dagens 8 km. løb, men jeg kunne mærke hvordan, jeg var helt tømt for energi.

Mange, mange tak for liftet, det var dejligt!

Jeg nåede, at gå over en time i mørket, modvinden og med bilerne tæt forbi mig inden jeg fik en lift. Tankerne kredse – udover omkring det farlige og manglende lys – omkring det, at jeg i dag fik gratis motion. Jeg mener selv, at have brugt udtrykket “gratis motion” tidligere; men en ven har for nyligt brugt udtrykket gratis motion, så det kørte rundt i hovedet på mig hele vandreturen.

Jeg fik løbet, cyklet … endda mountainbike for første gang i over et år – og jeg fik mit tøj.

Desværre nåede jeg ikke hjem sådan, at jeg kunne afleverer mine cykler til mekaniker. Min mountainbike skal i hvert fald have smurt bremserne (jeg ved ikke hvor og hvordan det gøres, men de piber meget, meget højt) og min transportcykel skal desværre både have ny kæde samt tandjul/halløj ved baghjulet.


Skriv et svar