I kajak til Enebærodde, ups!

Kajak: Jeg roede i dag i kajak til Gabet fra klubhuset for Odense Kajakklub. Jeg kendte ikke vejen og havde ikke studeret kortene derud, så det er først nu, hvor jeg er kommet hjem igen, at jeg har set på Garmin Connect, at jeg roede til den forkerte side af Odense Fjord – og dermed kom jeg ikke til Gabet; men på den anden side af udmundingen af Odense Fjord, hvilket hedder Enebærodde.

kajak til Gabet

Grafik: kajak til Gabet Enebærodde

Jeg roede først ud gennem Odense Kanal, ud og forbi Vigelse Ø, videre langs sejlrenden til Lindø. Kort efter holdt jeg en gå-i-land-pause ved en lille ø, forbi mine ben gjorde meget ondt. Derefter forsøgte jeg, at ro langs sejlrende; men det var ikke helt let at se hvor den gik og da jeg ikke vidste hvor jeg skulle hen men der var meget vand under mig, besluttede jeg at ro imod noget, der mindede om et fyr (det viste sig senere, at det var et fyr). Men da jeg roede over til fyret så jeg en grøn bøje mærke nummer tre. Jeg ville være vendt om ved den, men da den hed nummer tre og var tæt på fyret, roede jeg videre ud til fyret. Henne ved fyret kunne jeg se den grønne mærket nummer 1. Det blev et bedre vendepunkt end et upræcist sted i Odense Fjord.

Fyr ved Enebærodde fra kajak

Foto: Fyr ved Enebærodde set fra kajak

Der var sandstrand hele vejen rundt, så jeg roede kajakken på land på sydsiden, hvor jeg fik lidt tiltrængt luft samt motion til benene imens jeg gik rundt om fyret og spiste min mad.

På turen ud imod Lindø var vandet spejlblankt. Det blev lidt mere uroligt på det sidste stykke imod Enebærodde, og det fortsat med, at være lettere bølget på hele turen hjem.

nummer 1

Afstand: 31,47 km
Tid: 5:03:52
Gnsn. hastighed: 6,2 km/t
Højdeforøgelse: 52 m
Højdereduktion: 52 m
Min. højde: 11 m
Maks. højde: 26 m

Mellemtider pr. 5 km.:

1. 47:58.2 minutter. 6,3 km/t.
2. 44:09.4 minutter. 6,8 km/t.
3. 1:01:21.0 minutter. 4,9 km/t.
4. 59:42.1 minutter. 5,0 km/t.
5. 42:30.4 minutter. 7,1 km/t.
6. 37:08.6 minutter. 8,1 km/t.

Turen blev foretaget i havkajak roet med grønlænderpagaj.

Viljestyrke.com kage

Foto: Viljestyrke.com kage

Senere blev dagen fejret med Viljestyrke.com kage


Skriv et svar