Ironman Copenhagen

I går blev det offentliggjort, at den langdistance triatlon der i de første tre år har gået under navnet Challenge Copenhagen bliver til Ironman Copenhagen… allerede for 2013.

Jeg deltog selv i Challenge Copenhagen i 2011. Fordelen ved det stævne var, at deltagerne blev sendt af sted i små grupper af 300 deltagere. Når stævnet fra august 2013 bliver en Ironman starter samtlige 2500 i én stor gruppe. Dermed bliver der trængsel hele vejen på svømningen, der bliver kaos i skiftezonen (T1) og der bliver mange ryttere tæt på hinanden på cykelruten sådan, at mange vil risikere, at få en straf for drafting.. hvilket de næppe ville få ved den forskudte start på Challenge Copenhagen. Nu er der kun svømningen til, skabe spredning … og langt de fleste svømmer mellem 1:00 – 1:15.

Turister om Danmark: Vi bliver flået og dårligt behandlet

Dansk turisme er ved at løbe ud i sandet. Udenlandske gæster vurderer ferieoplevelsen hos os dårligere end i andre lande, lyder det i en rapport fra et særligt vækstteam under regeringen.

Desværre er København – og byens indbyggere samt dem der arbejder i servicesektoren – meget uvenlig… nærmest fjendtlig.

Jeg husker tydeligt hvordan jeg løb halvmaraton i København. Efterfølgende ville jeg finde et sted, hvor jeg kunne spise en sandwich, drikke et glas friskpresset appelsinjuice og/eller en cola.. samt benytte et toilet inden, jeg skulle kører de små to timer hjem. Det lykkedes ikke!

Jeg henvendte mig i flere cafeer samt “cafebarer”, men alle steder blev jeg nægtet adgang til toilet, selv om jeg skulle spise der.

Da jeg var til Challenge Copenhagen havde jeg ingen kontanter. Jeg ville hæve lidt penge sådan, at jeg kunne købe en plads på metroen.. og måske have nogle småmønter til indkøb på dagen. Men i Netto blev jeg nægtet, at have penge. Det måtte jeg ikke, fordi klokken var over 16! Foran mig betalte en kunde med 500 kr. i pengeseddel. Mig bekendt var 500 kr. den mest forfalskede pengeseddel i Danmark, men der var ingen problemer med, at betale med den og give flere hundrede kroner tilbage.

Medarbejderne i supermarkeder, biografer, hoteller samt diverse andre butikker virker meget arrogante. Igen og igen har jeg følt mig direkte uvelkommen som kunde i indkøbssteder i hovedstaden.

I disse dage kan jeg på nettet læse, at samme opfattelse har mange udenlandske turister i Danmark (København) fået. Vil turister komme til København for, at deltage i Ironman Copenhagen? Personligt vil jeg hellere til Tyskland, Storbritannien samt USA. I de lande hepper tilskuerne endda.


Skriv et svar