Ironman Frankfurt

Triatlon: Søndag fik jeg endelig titlen Ironman, da jeg efter års træning over næsten 10,5 timer gennemførte Frankfurt Sparkasse IRONMAN European Championship, afholdt i den tyske by Frankfurt am Main.

Som du måske ved, var jeg tilmeldt Ironman Frankfurt 2012; men da jeg blev påkørt på cyklen, hvorved jeg brækkede hofte samt smadrede brusken i mit højre knæ.

Ironman i Frankfurt am Main er placeret steder, hvor skiltene ikke peger hen. Man skal starte ved Rathaus Römer (city hall); men skønt der er mange skilte rundt om i Frankfurt, så har jeg endnu tilgode, at finde skilte imod denne bygning. Jeg spurgte om vej hos både p-vagt (der senere gav mig en parkeringsbøde), Ironman-udstiller samt lokal politibetjent.

Ironman European Championship i Frankfurt am Main

Der var lang kø uden for Rathaus Römer, køen viste sig at gå hele vejen igennem merchandise butikken og ud bagved. Derude fandt jeg forklaringen på, hvorfor det gik så langsomt. Der var kun én mand til, at registrere alle os 2500-3500 deltagende triatleter. Vi skulle vise foto-id, triatlonlicens samt deltagernummeret. Derefter skulle han slå os op på en computer og udskrive en seddel vi skulle underskrive (jeg underskrev, men ved endnu ikke, hvad jeg skrev under på.

Efter registreringen skulle jeg deltage i PreRace briefing … på engelsk. Den tysksprogede forløb vist fint. Den engelsksprogede blev forsinket med omkring 10 minutter, da der manglede en mand til, at slukke for promo-videoen og startete præsentationen!

Selve briefingen var meget grundig, og sammen med den forsinkede start gik den omkring 20 minutter over tid (på en planlagt under 30 minutter briefing!).

Lørdag – dagen før dagen
Det skulle være så simpelt. Ude foran mig hotel (200-300 meter) over en græsplæne skulle jeg med shuttle bus ud til søen Langener Waldsee, hvor starten for Frankfurter Sparkasse IRONMAN European Championship. For god ordens skyld gik jeg ud og ledte efter opsamlingsstedet inden, jeg skulle gå derhen med cykel samt tunge poser i bagende solskin. Jeg gik op og ned af gaden, hvor opsamlingsstedet skulle være, forgæves.

Jeg mødte en tysker med Ironman-armbånd og spurgte efter opsamlingsstedet. Som jeg forstod ham skulle jeg finde et sted på en tilstødende vej, hvor der var carevan/carevanskilte. Forgæves! Da jeg var på vej tilbage imod hotellet så jeg en familie med triatloncykel. Til mit held var de engelske og vi kunne tale rigtigt sammen derudover kunne de pege på et skilt – der på tysk – vist fortalte, at vores Ironman-bus skulle køre derfra…. om 10 minutter og så igen engang i timen. Fint, jeg havde således en time til, at pakke poserne, teste cykel og komme tilbage.

Da jeg var på vej til busstoppet så jeg ved et andet busstop (måske 50 meter derfra i den modsatte side) tre-fire triatleter med deres cykler. Da jeg også der så et skilt med tekst om, at vi ville blive afhentet af Ironman-bus der satte jeg cyklen fra mig og gik i stykke. En time senere! Var der fortsat ingen bus kommet efter os. Jeg forstod på de andre (tyskere og vist italienere), at de havde ventet måske 15-20 minutter længere end jeg. Efter noget tid fandt den ene tysker på, at cykle lidt omkring.. og han kom tilbage med beskeden om, at bussen ikke ville komme og hente os hvor vi stod. Bussen var for stor til, at komme rundt.

Jeg fulgte de andre tættere på mit hotel, nu stod vi så direkte i solen og ventede; men det blev heldigvis nok kun i yderligere 5-10 minutter. Bussen kom, chaufføren fortalte at der på racedagen vil blive afgang fra busstoppet samt et sted yderligere.. på den vej, hvor jeg var blevet lovet afgang. Desværre skulle chaufføren nu have en spisepause, så vi ventede yderligere tid.

Lang om længe kom jeg til søen, hvor Ironman Frankfurt starter. Nem kontrol af cykel samt cykelhjelm, jeg fik bestykkelsesplastik til cyklen, fandt parkeringspladsen til min cykel, skiftetelt og jeg fik hængt min cykelpose på plads. Nemt og smertefrit i solen.

På vej ud skulle jeg hente min deltagerchip. Ironman har lavet et velcobånd til chippen, desværre er dan så kort, at den ikke kan lukke på min ankel/skinneben! Og alle er i samme størrelse. Godt jeg har mit eget velcobånd med sådan, at jeg kan brug eget velcrobånd sådan, at jeg ikke taber min chip undervejs.

Bussen tilbage tog tid, at vente på. Der kører kun én bus til mit hotelområde. I mellemtiden kom tre andre busser til Frankfurt city, alle disse busser har mange passagerer. Vores bus havde måske 20 personer derud, heraf måske syv triatleter med cykler; mens vi kun var fire der tog bussen tilbage.

ironman logo Jeg er meget glad for, at det lykkedes samt med resultatet.

Ironman Frankfurt 2013 video fuld HD

Deltider for deltagelse i Ironman Frankfurt 2013.
Swim: 1:09:57
T1: SWIM-TO-BIKE 8:21
Bike: 5:06:47
T2: BIKE-TO-RUN 2:26
Run: 3:53:42
Samlet tid: 10:21:13

Omtaler
Billedegalleri Ironman European Championship 2013
Ironman: die Entscheidung video
Highlights Ironman 2013 – fra 15:30
Ironman European Championship 2013 videosammendrag fra hele dagen


Skriv et svar