Kajakpolo – første gang til kajakpolo

Kajak: I dag havde jeg min første gang til kajakpolo. Kajakpolo er fedt!

Jeg startede med, at ro rundt i kajakken, der er langt mere livlig end en kavkajak.. også mere end de turkajakker jeg ror i; men det vidste er, hvor let kajakken har ved, at dreje rundt om sin egen akse.

kajakpolo

Kajakpolo er meget anderledes end det sport, som jeg har dyrket de senere år. Bl.a. er der et bold og det er et holdspil, hvilket er modsat af mine sportsgrene: Cykling, løb, triatlon, svømning, kajakponing (turkajak og havkajak).

Havde jeg spillet håndbold havde jeg været godt på vej.

Hvad er kajakpolo
To hold forsøger at score mål mod hinanden mens de ror i kajak. Der benyttes en særlig kort, fladbundet polokajak, og deltagerne bærer både hjelm og forstærket svømmevest.

Der er fem spillere på hvert hold (det er tilladt at have tre reserver) og der spilles 2×10 minutter. Målet hænger 2 meter over vandoverfladen og er 1,5 meter bredt og 1 meter højt. De største baner måler 35×23 meter. Kajakkerne skal være mellem 2,1 meter og 3,1 meter lange med en bredden på 50-60 cm.

I starten af hver halvleg placerer spillerne sig med bagenden af kajakken på hver deres baglinje. Ved lyden af dommerfløjten bliver bolden kastet på midten af banen, og en fra hvert hold sprinter af sted for at få boldbesiddelse. I spilleforløbet er der, som i de andre boldsportsgrene, målkast, hjørnekast, indkast og dommerbold (uklar boldbesiddelse).

Målmand er den spiller, der ligger under det forsvarede mål med sin pagaj i vejret. Målmanden må ikke angribes af modspillere. Der spilles med flyvende målmand så enhver kan overtage målmandsrollen.

Kajakpolo kan også spilles indendørs.

Spilles der i 25 meter bassin, sker det tit med firemands-hold og med regler der er tillempet den mindre plads; men kajakpolo skal spilles i en 50 meter svømmehal, så er det lidt ekstra plads bag målet.

Video: En på opleveren: Første dag til kajakpolo

Se længere udgave af En på opleveren: Kajakpolo
TV2 Øst om kajakpolo

Se mere video om kajakpolo i Thomas Skovs Sportsprogram 2.0 – Kajakpolo med Frederik Fetterlein og vært Thomas Skov.

Kajakpolo Spilleregler .pdf


Skriv et svar