KMD 4:18:4 Odense 2013

Triatlon: Hurra! Efter 21 måneder uden triatlon konkurrence var jeg i dag tilbage som triatlon i konkurrence. Skønt!

Dagens triatlon udfordring var KMD 4:18:4 Odense 2013. Et superkort stævne, som jeg i realiteten ikke gider; men det var på hjemmebane, så jeg kunne cykle de 8 km. til starten i Friluftsbadet med alt mit udstyr på ryggen. Dog blev der puffet en del til min styrthjelm af min taske; men der er så mange lyskryds i Odense, at jeg konstant kunne skubben cykelhjelmen tilbage, hvorved jeg igen kunne se ud.

kmd Odense 4:18:4 width=

Foto: kmd Odense 4:18:4

Dagens distancer til 4:18:4 triatlon:
400 meter svømning (i udendørs pool)
18 km. cykling
4 km. løb

Dagens ups m.m.
Jeg glemte, at starte mit ur inden, jeg hoppede i vandet. Så jeg stoppede og startede uret da jeg var i vandet.
Jeg holdt stille for rødt lys to gange!
Jeg glemte, at tage min cykelhjelm af
Jeg løb forkert i starten af løberuten
To lavede to gange en 360 graders vending for publikums skyld

Det regnede hele dagen, så alt var vådt og glat. Cykelturen havde mange sving på smalle veje, hvor det var umuligt, at bedømme om jeg kunne ligge i bøjlen og træde, eller jeg skulle op og holde på bremserne. Derudover var der mange, mange småsten på vejene.

Vi startede én adgangen med, at hoppe i en udendørs 50 meter swimmingpool. Jeg stod langt oppe foran, jeg var formodentligt blandt de 5 første i vandet; men blev dog hurtigt overhalet i vandet. Jeg stoppede også min svømning flere gange for, at gøre plads til de andre triatleter, så vidt jeg husker, fik jeg kun lavet én rigtig vending ud af syv.

På cykelruten overhalede jeg vist tre; men jeg blev jo holdt tilbage to gange ved rødt lys i lyskryds (trafikregulering). Cykelturen gik slet ikke godt, jeg er blevet markant dårligere end for to år siden, især står jeg stille på bakkerne.

kmd Odense 4:18:4

kmd Odense 4:18:4

Løberuten var hård. Det meste blev løbet på vådt græs, bl.a. i kanten af golfbane. Der var også et stykke langt den cykelsti som vi tidligere havde cyklet på. Jeg fik beskeden om, at jeg skulle blive løbende på det høje, våde græs på det ujævne underlag… nok for, at gøre plads til dem der endnu var ude på cykelruten.

På løbeturen så jeg ingen. Jeg overhalede ingen og ingen overhalede mig, jeg så heller ingen foran mig. På tidspunkt så jeg en enkelt flere hundrede meter efter mig. – Jeg så dog andre på ruten, for på et tidspunkt løb vi imod de andre på ruten.

Mellemtider:
Svømning: 7:29 minutter (nummer 48)
T1: 1:30 minutter
Cykling: 31:51 minutter (33,92 km/t)
T2: 1:00 minut
Løb: 16:00 minutter (15,00 km/t aka 4:00 min/km)

Samlet tid: 57:49 minutter
Resultat: 12 af 381 samlet

Pris for deltagelse i KMD 4:18:4 Odense 2013: 375 kr.!

Miljøsvineri ved KMD 4:18:4 Odense 2013
Til de maratonløb i millionbyer overdynges os deltagere ofte med diverse flyers og brochurer for alverdens skrammel; men KMD 4:18:4 Odense 2013 er også godt med. I vore udleverede deltagerpose med badehætte, tidstagningschip osv. var der også en del reklamer. Derudover stod der både folk, da vi kom ved starten og uddelte nogle brochurer, da jeg kom i mål stod der en mand og ville give mig mere reklamelort og da jeg forsøgte, at komme til omklædningsrummet blev jeg også antaset af to unge kvinder der ville give mig en reklame for noget. Da jeg ikke selv ville have reklamen, ville de have, at jeg skulle tage en tredjedel af deres brochurer med ind i herrenes omklædningsrum.

Hvorfor skal der være så meget miljesvineri fordi, at jeg dyrker triatlon? En ting er alle de ting jeg forbruger i forbindelse med udøvelsen af min sport; men hvorfor tillader arrangørerne af KMD 4:18:4 Odense (YWC Sports) al den ekstra svineri med uddeling af ligegyldig reklamer?

Evaluering af KMD 4:18:4 Odense 2013
KMD 4:18:4 Odense er for folk, der vil prøve triatlon, ikke for os, der dyrker triatlon som vores sport. På trods af, at KMD 4:18:4 Odense 2013 skriver “Vi har plads til både cykelkurve og pladehjul” så passer det ikke.

Der er ingen faste pladser til deltager/cykel i skiftzone. Dette betød bl.a., at da jeg kom retur fra min cykeldel, da var der er anden som havde valgt, at bruge samme plads til sin cykel. Derved måtte jeg tage en tredje deltages cykelplads. Dette indebar så også, at min cykel blev placeret et andet sted, end mine andre effekter såsom løbesko, badehætte m.m. og at jeg fik smidt min cykelhjelm et sted i mellem cyklen og mine andre effekter – hvor løbesko blev udskiftet med cykelskoene.

Der var absolut ingen sikkerhed med vores cykler, enhver kunne tage en hvilken som helst cykel ud af skiftezone med hjem. Der skulle hverken vises deltagernummer, foto-id eller andet. Faktisk var der ingen, det kunne vises til.

En cykelrute med hele to lyskryds på blot 18 km. (hvor der skal ventes ved rødt lys) samt vejarbejde, hvor jeg skulle vente på fodgængere med paraply trak ind til siden sådan, at jeg kunne cykle forbi.

Tilbage står at helheden af KMD 4:18:4 Odense 2013 det, at det sportslige (konkurrence elementet) er væk og den manglende tyverisikring af cyklerne gør også sit til, at dem der har brugt tid og penge på, at finde den helt rigtige cykel, bør holde sig væk. Tyveririsikoen er alt for stor.

Jeg skal ikke deltage i 4:18:4 Odense igen. Det er jeg slet ikke lavet til. Alt for mange små snørklede veje på både cykling og løb. Derudover er det alt for kort, der kommer ingen rigtig mental kamp ind, det er overstået for hurtigt alle tre discipliner og samlet.

Der var heldigvis mange skønne klubkammerater både med som deltagere, og ude som supportere. Skønt! Mange tak til jer allesammen.


Skriv et svar