På mestrenes asfalt. Den store cykelbog

Jeg har læst cykelbogen På mestrenes asfalt. Den store cykelbog skrevet af Niels Christian Jung – Reimer Bo Christensen.

“Jeg kører ikke med folk, som drømmer om at lave en triatlon på under 14 timer.”
Brian Holm

Beskrivelse af bogen : På Mestrenes Asfalt Du kan ikke køre din Toyota ind på Formel 1- stjernernes baner. Du får aldrig lov at sparke kuglen i kassen på Camp Nou, og du kommer næppe nogen sinde til at slå en smuk forhånd på Center Court på Wimbledon-anlægget. Men som motionscyklist med mod på tilværelsen har du fri adgang til alle cykelsportens største katedraler.

På mestrenes asfalt. Den store cykelbog Du kan kører op ad Alpe D?Huez eller Mont Ventoux dagen før eller blot få timer efter bjergkongernes nervepirrende dyst. Du kan teste dig selv på VM-ruten og drikke din pause-espresso sammen med sportens største stjerne. På mestrenes asfalt tager dig med fra Mols Bjerge over Toscana til Piemonte og Mallorca på jagt efter den galskab, der efterhånden har grebet flere end 100.000 motionscyklister i Danmark.

Undervejs giver en række fremtrædende motionscyklister gode råd. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen fortæller om at cykle til Paris på syv dage – i styrtregn og modvind Bjarne Riis giver for første gang tips specielt til motionister Brian Holm giver dig et klap på skulderen Lars Bom viser vej til sin indre urmand Ulla Tørnæst fortæller om at gå sukkerkold på Kongeetapen Anja Fonseca om de tidlige morgener med over 30 km i timen Og manden, der slog timerekorden, Ole Ritter, ryster på hovedet over motionisternes uforsigtighed. På mestrenes asfalt er en hyldest til en sport, hvor alle samfundslag mødes i et stort fællesskab af humor, fart og galskab

Boganmeldelse

Bogen På mestrenes asfalt. Den store cykelbog af Niels Christian Jung – Reimer Bo Christensen er en ligegyldig bog, spild af tid, papir og tryk. Bogen virker som om, den er sponsoreret af diverse kaffebarer, restauranter, hoteller m.m. ganske som mange cykelhold er sponsorerede.

Hvad baggrunden for bogen er ved jeg ikke; men det virker som om, der er to ting: Tjene penge på salg af bogen samt på “product placment” i bogen samt, at de to forfattere skal brande sig selv, som store motionscyklister. Sørgeligt.

Det hele går meget op i, at drikke kaffe, vin og spise ude. Den brugbare cykelviden, der kommer ud af bogen er yderst minimal, for mig var det lidt omkring, hvilke gear jeg skal bruge, hvis jeg en dag skal cykle i bjerge på en racercykel.

For mig er en af de mest interessante samt uforståelige ting i bogen følgende citat af den tidligere dopede cykelrytter Brian Holm, der i bogens interview med ham citres for følgende “Jeg kører ikke med folk, som drømmer om at lave en triatlon på under 14 timer. Vi er meget selektive med, hvem der kommer med på vores hold, og hvad snakket går ud på.” Der er intet andet i interviewet omkring triatlon/triatleter. Faktisk er der kun meget få gange i hele bogen, at triatlon bliver nævnt, hvad der ligger til baggrund for udtalelsen fra Brian Holm kan jeg ikke gætte. – Citatet trækker dog ikke bogens værdi ned.

Det ærgrer mig, at jeg har brugt tid og energi på denne bog, jeg kunne have lavet så mange andre ting, der var langt mere fornuftigt.


Skriv et svar