Rødhætte Christiansborg Rundt

Svømning: Tid til en ny konkurrence, da jeg i dag skulle deltage i Danmarks største åbent vand svømme-event – Christiansborg Rundt – som en af de 2400 tilmeldte (mod 1100 sidste år. Arrangementet Christiansborg Rundt startede op i 2006 med 260 deltagere).

Christiansborg Rundt logo Fredag aften kom meldingen om et kloakudslip i Københavns Havn fredag, hvilket kom til at betyde en forsinkelse på to timer af starten. En uheldig start; men arrangørerne klarede dette fint.

Den to kilometer lange Christiansborg Rundt-svømmetur går fra startpontonen ud for Den sorte Diamant langs havnefronten, under Knippelsbro, forbi Børsen, Højbro Plads og Gammel Strand og slutter med opløb foran Den sorte Diamant.

Mit Christiansborg Rundt
Beretning for deltagelse i den store danske åbent vand svømmestævne Christiansborg Rundt 2013. Endnu engang fik jeg en rød badehætte (som jeg også fik til Challenge Copenhagen og Ironman EM. Så jeg stillede for tredje gang til start som rødhætte. Desværre glemte jeg dog bl.a. min fine nye røde badehætte i København. Jeg er ellers helt vild med de Open Water badehætter. Dise badehætter er god kvalitet og så siger de jo www.openwater.dk, hvilket ser godt ud i svømmehallen.

Det gik langt bedre i år end sidste år, for i år var jeg forberedt på, at der var mange meget langsomme svømmere. Vi havde da heller ikke nået den første bro (Torvegade) inden, jeg overhalede to fra gruppen, der var startet 4-5 minutter før mig. I år bekymrede jeg mig ikke for dem; men forsøgte blot, at komme forbi med mindst mulig karambolage.

Christiansborg Rundt 2013

Turen rundt har ikke så lange stræk som fx Mariagerfjord Open Water og da vi svømmer i de relativt smalle kanaler omkring Christiansborg kan vi ikke svømme så skævt, hvilket er rart. Der er også mange livreddere langs ruten.

Jeg talte vist otte broer som vi skulle svømme under, jeg så i år kun en enkelt cykel i vandet; men der var meget andet skidt på bunden. Der var også en del brandmænd i vandet; men heldigvis var de alle dybere end mine arme nåede ned, da jeg svømmede rundt om Christiansborg.

Plads til forbedringer
Inden jeg skal svømme nævner speakeren over højtalerne, at der er slåskamp ved den trappe, som vi skal benytte for, at komme på land og registrere vores tid. Nå, da, da tænker jeg, inden speakeren fortsætter med at fortælle, at det er en årlig tilbagevendende begivenhed. Hvad der skal til for, at arrangørerne gider, at sætte en ekstra trappe på sådan, at vi svømmere kan komme i land og stoppe vores tid vides ikke; men vold er åbenbart ikke nok. Dødsfald?

Mad og drikke til Christiansborg Rundt 2013
I 2012 fik jeg en dejlig kop te, da jeg kom i mål. I år droppede medhjælperne, at lave te fordi vi var for mange, der ville have! Åbenbart havde de kun medbragt én elkedel, hvilket viste sig for lidt. D’oh! Vi kunne således kun få kaffe, hvis vi ville have noget varmt, at drikke efter 2 km. svømning i det 18 grader kolde/varme vand.

Heldigvis havde jeg selv lavet en kop te, som jeg fik da jeg kom retur til bilen. Men kom nu arrangører. Tebreve koster ofte under 1 kr pr. brev, med deltagerpris fra 350 kr og op, så må det være muligt, at give en kop varm vand og et tebrev.

Heller ingen kage i år
Arrangørerne af Christiansborg Rundt fortæller glædeligt over højtalerne, at der er kage til os. Sidste år blev kagen først uddelt efter, at jeg havde svømmet og var på vej hjem. I år blev den så uddelt og spist imens jeg svømmede. Det generer/forarger mig, at de fortæller om dejlig kage (som vi også kan se); men der er bare ikke nok til alle. Det er et 7 timer langt arrangement, men det er kun i løbet af under 1 time, at der faktisk er mulighed for, at få den lovede kage. Hulk!

Dermed fik jeg i mål: 0.5 liter vand, et æble samt en banan.
Pris for deltagelse: 351,00 kr.

Christiansborg Rundt 2013

Foto: Christiansborg Rundt 2013

Mit officielle resultat
Nr 245 af 1017 mænd
Nr 335 af 1707 samlet der fuldførte
Tid: 36:22 minutter (det er langsommere end den tid som Lotte Friis brugte)
Tiden er en forbedring på 37 sekunder i forhold til Christiansborg Rundt sidste år.

Garmin Forerunner 910XT siger:
Afstand: 2,16 km
Tid: 35:11 minutter – min tid 1:11 hurtigere end den officielle, til trods for, at jeg startede tiden inden starten og først stoppede uret, da jeg havde fået fjernet min deltaterchip.
Gnsn. tempo: 16:19 min/km
Højdeforøgelse: 11 m
Højdereduktion: 8 m
Min. højde: 1 m
Maks. højde: 10 m
Kalorier: 708 C
Gennemsnit svømmekadence: 36 tag/minut
Maksimum svømmekadence: 72 tag/minut

Sted for afholdelse af Christiansborg Rundt:
Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads 1
1219 København

Skønt svømning er en stort med en langvarig meget udbredt brug af doping, var der ingen dopingkontrol ved Christiansborg Rundt 2013. Det er for dårligt.


Skriv et svar