Sandheden om BMI (Body Mass Index)

Med en højde på 183 cm samt en vægt på 83 kg. er jeg lige præcis ikke overvægtig, ifølge Body Mass Index (BMI); men er BMI brugbart til at afgøre sundhed og overvægt?

Beregn din BMI sådan:

Vægt i kilo
——————————-
Højde x Højde i meter

Et eksempel:

87 kg
————————
1,85 m x 1,85 m
BMI= 25,6

Hvis din BMI er under 18,5, er du undervægtig.

BMI 18,5-24,9:
Passende vægt

BMI 25-29,9:
Overvægtig

BMI 30 eller mere:
Meget overvægtig

Body Mass Index (MBI) tager ikke højde for: muskler

Din livvidde fortæller dig bedre end dit BMI-tal, om du har for meget usundt fedt på kroppen. Det viser en opsigtsvækkende dansk undersøgelse af sammenhængen mellem fedme og udgifter til sundhedsvæsnet.

Jeg er ikke meget for det, men i dag har jeg holdt hviledag! Jeg ville gerne spinne eller bruge crosstrainer; men trænere/videnskab siger igen og igen, at hviledage er vigtige.

Havde det været varmere og med lysere dage, havde jeg nok smuttet en tur i kajak. Jeg ser i hvert fald frem til april/maj måned, hvor der kommer mere gang i kajakroningen, når det sker vil jeg forsøge, at lægge mine hviledage sammen med dage, hvor jeg så kan ro i kajak.


Skriv et svar