Tørdragtskursus dykning

Dykning: I dag gennemførte jeg mit tørdragtskursus i dykning (Dry Suit Diver). Jeg har praktisk talt droppet al dykning i Danmark i våddragt, det er for koldt. Der skal bruges tørdragt til Dykning i Danmark.

dry suit diver manual - tørdragtsdykning Med lufttemperatur lige over frysepunktet, så sneen langsomt smeltede, og med vandtemperatur på 2 grader var det da også udelukket, at jeg ville gå i vandet på våddragt på. Jeg har prøvet, at dykke samme sted, da temperaturen blev opgivet til 6-8 grader, hvilket var meget koldt.

Med tørdragt burde det være meget bedre; men vi havde en del udfordringer med vores udstyr, hvilket betød, at jeg fra første dyk fik vand i højre handske. Vi fiksede det; men da jeg kom i vand kunne jeg konstatere, at begge hænder var blevet våde, hvilket forklarede, hvorfor jeg havde frosset på hænderne.

At der kom kold vand i mine handsker, var dog ikke det eneste eller værste på dagens første dyk. Vandet var meget, meget koldt, og da min maske konstant tog vand i, brugte jeg mange resurser (inkl luft fra tanken) på, at tømme masken for vand. Øvelserne der skal udføres for, at lærer at håndtere en tørdragt voldte også problemer. Jeg kom uplanlagt til overfladen flere gange, og jeg havde svært ved, at komme ned på bunden.

Instruktøren havde taget alt for små støvler med til mig, så jeg måtte dykke kun iført fire par strømper og så den “sok” som tørdragten havde. Dette gjorde dels, at jeg ingen beskyttelse havde imod skarpe sten (hvilket kan ødelægge en dragt meget hurtigt), jeg havde heller ingen særlig beskyttelse imod den kolde jord. Dette medførte, at jeg fra starten af andet dyk havde kolde fødder, hvilket er en dårlig start.

På anden dyk gik det væsentlig bedre. Vi havde skiftet min maske ud, denne anden maske holdt vandet ude, så i stedet for, konstant at puste luft i masken, kunne jeg på dette dyk koncentrerer mig mere omkring selve dykket. Afbalancering m.m.

dykning: Godt vi skulle dykke og ikke bade

På et tidspunkt under dagens andet dyk (cirka 35 minutter langt) røg min en finne af. Det var på et tidspunkt, hvor jeg havde været i gang med, at repetere tørdragtskursusets øvelser. Jeg nåede, at mærke min finne var på vej af og imens jeg forsøgte, at signalere til instruktøren rør finnen helt af, og jeg røg til overfladen med hovedet nedad fordi, luften i tørdragten blev samlet ved fødderne.

Til andet dyk havde jeg også fået ekstra bly i min vest (BCD), hvilket medførte, at det var meget tungt, at bevæge sig på land. Da jeg også havde mange lag tøj på (to bluser samt tre par bukser – under en bunnysuit) var det også meget besværligt, at bevæge sig. Både på land og i vand. Men jeg kom langt lettere til bunden ved andet dyk, faktisk var der for meget bly, så jeg mere skrabede bunden end dykkede en del af tiden.

Dagens dykning var ved
Knudshoved – det gamle Nyborg færgehavn
Fyrvej 1 (lige ved DSB kursuscenter)
5800 Nyborg

Spinning: Efter dykning kørte jeg til spinning for, at forbrænde nogle kalorier.


Skriv et svar