Udflugt til Vigelsø i Odense Fjord

Jeg var i dag på udflugt til Vigelsø (udtales Viggelsø … desværre har folk i København bestemt stavningen i modstrid imod lokal udtale) i Odense Fjord.

Sammen med naturvejleder Jan Langebæk fra Naturskolen Vigelsø, så vi på den interessante naturgenopretning på Vigelsø. Vi så nærmere på plante- og dyrelivet på den mest begivenhedsrige tid af året, hvor naturen eksploderer. Turens længde: maksimalt 3 km.

Mødested:
Klintebjerg Havn
Klintebjergvej
Klintebjerg
5450 Otterup

Derfor valgte jeg, at sætte kajakken i vandet og ro ud til Klintebjerg, hvor jeg trak min kajak i land ved efterskolen, afklædte mig min tørdragt og iførte mig sko og jakke. Klar til naturoplevelse på land :-)

svaneredde på Vigelsø

svaneredde på Vigelsø


Vi var kun lige kommet på land og færgen havde sejlet i smule væk inden vi så en stor svanerede.

Vigelsø fugl på redde

Vigelsø fugl på redde

en tur på vandet

en tur på vandet

Udflugten til Vigelsø var arrangeret af DepressionsForeningen. Jeg fandt turen gennem En-af-os kalenderen.

Jeg lærte intet om de organiserede DepressionsForeningen, SIND og PsykInfo Odense; men om dyrelivet og plantelivet på Vigelsø, hvilket også var hovedformålet.

Kajak: På “vejen” derud satte jeg i dag to fartrekorder i kajak: “Ny personlig rekord! 1 km på 6m:55s – det er en forbedring på 0m:07s.” samt 1 mile 11m:16s yuhu!

Samlet blev det til 11 km. i havkajak og dermed nåede jeg, at runde de 40 km. for april måned. Det har cirka været det niveau, som jeg har roet årets første fire måneder. Nu skal jeg altså ro noget mere!

En glimrende måde, at holde hviledag.


Skriv et svar