Våddragt kradser hul i huden

I forbindelse med årets fire planlagte triatlonstævner samt forhåbentligt flere åbent vand svømmestvæner har jeg købt en ny våddragt fra 2XU.

Da jeg benytetede dragt for første gang til Vulcano Triathlon fik jeg en slidmærke i nakken, der afholdt mig fra, at benytte dragten yderligere imens jeg var på træningslejr på Lanzarote.

Igår svømmede jeg 1200 meter med dragten, som igen gnavede mig i nakken. I dag har jeg så set min nakke i speglet og set, at min 4000 kr. dyre 2XU våddragt har lavet et 5 cm langt kradsermærke i nakken. Nu forstår jeg, hvorfor jeg har ondt i nakken.

Der er tale om en 2XU Velocity V:3, den har sølvgrå striber.

En apoteker har solgt mig 10 meter af en slagts tape, som jeg vil forsøge, at klister på huden i nakken inden svømning. Enten hedder det: Fix Galeno eller Geleno Fix. Navnet er skrevet på sådan en smart måde, at det ikke er muligt at afgøre, hvilket af ordene, der skal læses først.

Min gamle våddragt – også en 2Xu – gav mig slidsår den første gang jeg benyttede våddragten (til en kvart ironman). Den dag havde jeg ikke Vaseline i nakken. Siden har jeg altid benyttet Vaseline ved brug af våddragt, hvilket har hindret slidmærker i nakken; men det har altså ikke virket på den nye 2XU Velocity V:3 våddragt, for begge gange jeg har svømmet med den våddragt, har jeg benyttet Vaseline i nakken og altså fået hul på huden.


Skriv et svar