DGI Fyn Crossløb Serie 1 – Ringe

DGI idræt og fællesskab logo Årets første konkurrence blev DGI Fyn Crossløb Serie 1 – Ringe en kort rute på 7 km. rundt om Ringe sø. Ikke så meget crossløb, dog så meget, at hvis jeg havde tilmeldt mig løbet som et “almindeligt” motionsløb, så var jeg nok blevet lidt sur.

Da det jo hedder crossløb, havde jeg taget mine crosssko på. Disse sko har jeg haft i over to år; men har vist kun løbet i dem fem gange. Skoene var dog ikke til megen hjælp. Der var meget løb på asfalt og derudover på en godt sammenpresset grussti. Der var måske nogle få hundrede meget med løb på mark/græs mellem marker.

crosssko

Jeg gled meget og stod dårligt fast på den is (sort is), som der var mange steder på ruten, bl.a. ved start og mål. Vi gik på stykket tre gange inden starten, hvor jeg kunne mærke, at jeg gled. Så jeg holdt mig lidt tilbage i starten sådan, at jeg ikke ville bremse de andre løbere for meget, når jeg skulle hen over stykket med den isfrosne sne.

Denne forsigtige start kostede tid, flere steder på ruten valgte jeg, at løbe ud i græsrabatten ved siden af den asfalterede rute og da vi kom retur ind til mål, måtte jeg igen tage farten af i forsøget på at stå fast. Det kostede mig tre/fire pladser.

Jeg havde ellers på de sidste par hundrede meget overhalet en gruppe på fire løbere, der havde løbet meget af vejen sammen; men de overhalede mig igen, da jeg sagtnede farten ved det sidste s-sving ind til målet. Øv, øv, men sådan er det.

Jeg kunne bare havde løbet fra dem tidligere i løbet. Jeg havde en del fokus på min vejrtrækning (hvor presset jeg var) og følte mig på intet tidspunkt rigtigt presset, kun lidt anstrengt, så der er en del mere fart i mig.

Afstand: 7,06 km
Tid: 28:31 minutter
Gnsn. tempo: 4:02 min/km
Højdeforøgelse: 42 m
Højdereduktion: 42 m
Min. højde: 30 m
Maks. højde: 50 m
Kalorier: 479 C

Mellemtider per kilometer løbet
1 – 5 km.: 4:19, 4:02, 4:03, 4:05, 3:58
6 – 7 km.: 4:00, 3:53

Spinning: Senere tog jeg til spinning.


Skriv et svar