Hjernen bestemmer farten

Cykling: På dagens 75 km cykeltur fik jeg mentaltrænet en del. Flere gange opdagede jeg, at min hastighed var lav og besluttede mig til, at jeg kunne cykle hurtigere. Og så gjorde jeg det!

Det var især på turen hjem, at jeg brugte hjernekræft til, at få mere fart på cyklen. Det virkede både hen imod en mindre by – Dalby – hvor jeg egentlig ville ned i gear; men besluttede, at jeg da godt kunne træde til på det høje gear og dermed holde en højere fart.

Det virkede også på nogle af de mindre stigninger, hvor jeg vanen tro var faldet i tempo efterhånden som jeg skiftede gear til lettere tråd. Huske den ene gang, hvor farten var nede omkring 15-19 km/t, hvor jeg besluttede mig for, at jeg da godt kunne cykle en del hurtigere. Så jeg skiftede til tungere gear og fik mere fart på cyklen.

Desværre har jeg i adskillige år efterhånden vendt mig til, at presse mig selv mindre og mindre. Det giver dårligere kondition, flere kilogram på kroppen og dermed nedsat præstation til følge.

Jeg har næppe med dette ene cykelpas ændret denne udvikling; men jeg håber, at komme i tanke om denne succes igen og igen når jeg træner fremover sådan, at jeg langsomt kan vende skuden igen.

God træning!


Skriv et svar