Ostseeman Triathlon

Lige på den anden side af den dansk-tyske grænse har der siden 2002 været afholdt et triatlonstævne på den klassiske 226 km lange distance: Ostseeman Glücksburg Triathlon.

Svømningen er samlet massestart fra strand og svømmes i havvand (saltvand) som den eneste tyske jermand. Svømmeruten skal gennemføres to gange, men modsat mange andre stævne, skal deltagerne dog ikke på land undervejs; men svømme de to omgange uden ophør. – De første par hundrede meter ud til første vendebøje er hårde. Derefter kan man svømme længere fra kysten for, at få lidt mere afstand til de andre triatleter.

Video af svømmestart (denne dog med tyvstart)

Cykelruten er 30 km lang og skal gennemføres seks omgange (du tæller selv, men der er måtter som registrere dig). De 30 km er hverken flade eller snorlige. Der er mange mindre dale og bakker, heraf to stejle stigninger samt en langstrakt. Jeg kørte første omgang på store klinge, de efterfølgende omgange tog jeg alle på lille klinge og på sidste omgang skiftede jeg også til lille klinge på den lange stigning.

Cykelruten er god til folk, der cykler på racercykel (jeg kører på enkeltstartcykel), da man så har hænderne på gearskifte og bremser. I forhold til de andre langdistancestævner, som jeg har deltaget i, så er der langt mindre, at vinde på en enkeltstartcykel.

Løberuten er 8,44 km lang og skal derfor gennemløbes fem gange. Inde ved skiftezone og målområde er der spækket med mennesker. Derefter løbes der langs kysten 1,5 – 2 km. På dette stykke bliver løberuten til, hvad man i MTB-sporg, vil kalde: singletrack. Når kysten forlades går det op. Allerede på første omgang havde jeg løbet i hælende på anden deltager, han måtte opgive løbet pga stigningen. Jeg løb dog de første tre omgange. På fjerde omgang valgte jeg at gå for, at få lidt hvil og andet depot er på denne mindre stigning.

Resten af løberuten er heller ikke pandekageflad; men det er absolut muligt at løbe. Faktisk var der meget for deltagere, som jeg så gå undervejs.

Løberuten fører deltagerne til Schloss Glücksburg, der er bygget i en mindre sø. Den danske kongefamilie kommer fra Schloss Glücksburg siden kong Christian 9.

Lokalbefolkningens stævne
Glücksburg (Lyksborg) er en lille by med næsten 6000 indbyggere øst for Flensburg (Flensborg) og Ostseeman er indbyggernes stævne. Hvordan det? Jo, flere af byens små butikker har i ugen op til plakater o.a. om stævnet i deres vinduer, fordi de støtter op. På løbsdagen er det tydeligt, at mange af tilskuerne er beboerne.

Mange steder har beboerne fundet haveborde og -stole frem, som de har sat i vejkanten og holder så øje med os på de mange timer som cykeldelen varer. Da jeg deltog blev det bl.a. lavet bølger.. og det ikke kun én gang, men adskillige gange jeg kom forbi samme hus lavede samme gruppe bølge for os.

På løbsruten ser man samme lokale støtte. I 2015 var det forholdsvist varmt, hvilket havde medført mindst tre steder på løberuten (5 omgange) hvor beboerne havde lavet mulighed for lidt afkøling. To steder var det lavet sådan, at vandet sprøjtede kontant og med mulighed for, at man kunne løbe uden om (hvilket jeg foretrækker) og et tredje sted blev man spurgt om man ville have lidt vand.

Der var også flere timer, hvor et par beboere stod og uddelte vingummibamser (Gummibär). To – tre steder havde beboerne lavet en bod med vandmelon (super lækkert) og der var endda et sted, hvor der var et udvalg af diverse kage (fik ikke kigget nærmere).

Stævnet som helhed
Stævnets beliggenhed i og omkring den lille by Glücksburg og med et maksimalt antal startere på 600 gør stævnet til et varmt/hyggeligt stævne.

Du vil kunne sætte hurtigere tid til fladere stævner som fx Challenge Denmark Billund-Herning og alle de andre flade stævner. Stævnet er især egnet til alle der cykler på racercykel, som vil have fordele på cykelruten.


Skriv et svar