Cykling er en grundlæggende færdighed

Alle skal som barn lære, at cykle.

Når et barn er tre år gammelt er det på tide, at få det lært, at cykle. Ikke mindst i et cykelland som Danmark, er det en basal færdighed, som bare skal læres af alle.

Udover det rent sundhedsmæssige i, at cykle, så er cykling også en relativ billig transportform, især hvis man er på forkant med, at holde sin cykel i god form. Her er det bedste råd, at holde cyklen i tørvejr når den ikke benyttes. Sne, frost og regn skader dele af cyklen som dårlige jerndele, kæde og kabler. Derudover er den selvstændige transport et barn opnår på cyklen også med til, at skabe et selvstændigt individ.

Cykling træner balance, kredsløb, er skåntsomt for knæ og led så det er også god motion for overvægtige.

Regler for god opførsel i trafikken

• Hold til højre, så kan hurtigere kørende komme forbi
• Kør aldrig med musik i ørene
• Når du taler i telefon, skal cyklen holde stille
• Kør med lys når det er nødvendigt (brug gerne fastmonterede lygter, der lyser hele tiden imens du cykler)

Don't be a dick!
Selv hvis biler, lastbiler m.m. dyter af dig, så skal du ikke give fingeren. Du opnår intet positivt ved denne handling. Tværtimod er der større chance for, at du tirre billisten og det kan gå udover den næste cyklist, som billisten kører så tæt på, at det går galt.

Lidt cykel historie

Cyklens begyndelse starter, da tyskeren Karl Friedrich Drais von Sauerbronn på i Karlsruhe kunne præsentere sit tohjulede køretøj (trædraisine/løbemaskine) i 1817. Det menes, at at den skotske landsbysmed Kirkpatrick Macmilla opfandet den første egentlige tohullede mekanisk fremdrevne cykel i 1839/1840. Den berømte væltepeter er fra 1866. Opfundet af en franskmand, der flyttede til USA i 1865.

11-12 år uden cykling

Min historie om cykling

Jeg begyndte at cykle, da jeg var tre år gammel. Det var ingen øjeblikkelig succes. Jeg var meget umulig; men efter at være blevet ladet alene på parkeringspladsen foran lejligheden, hvori jeg boede, fandt jeg tilsynelandende ud af det med cyklingen. For da familien kom ned efter mig igen, ville jeg ikke stoppe med, at cykle. Denne start på cykling kan jeg ikke huske, men det foregik med støttehjul på cyklen. Mine første minder fra cykling er, at jeg skulle lære, at køre uden støttehjul og andet hjælp.

Fra jeg var fem år gammel, havde familien ingen bil, så vi cyklede. Det var kun småture rundt i Odense, og set tilbage har det været meget korte ture der sjældet har været over 2-3 km. lange i de første mange år; men der blev cyklet. Bl.a. cyklede jeg da jeg 10-13 år i skole (dog ikke vinter da jeg havde buskort). Turen til skole føltes så lang; men det var kun 2,5 km. hver vej. Vi cyklede også på indkøb, ture der var ca 2-2,2 km. hver vej.

Jeg deltog to år på cykelferie med fritidshjemmet, det ene år cyklede vi til Faaborg og det andet år til Svendborg. Da jeg var mellem 11 og 13 år var jeg på cykelferie med spejderne på Bornholm (dog på en lånecykel). Jeg kan huske, at jeg dengang var glad for, at cykle. Jeg husker dog også, at vi skulle cykle hjem til vores lejrplads efter en dag i et vandland, da havde jeg ikke kr&arlig;fterne til at cykle med, og da vi blev opdelt i tre grupper, kom jeg i mellemgruppen.

Da jeg fik kørekort og købte min første bil, stoppede jeg med, at cykle. Der gik 10 år, hvor jeg næsten intet cyklede. Blandt andet mindes jeg, at jeg havde en cykelståede inde i city i et år, inden jeg en nat gik de 3 km ind til byen efter min cykel og cyklede hjem. Derefter var der mindst otte år, hvor jeg slet ikke cyklede, og mine cykle smed jeg ud, efter, at have flyttet med dem tre gange uden, at de fik så meget som én tur.

Tilbagevenden til cykling skete 5. marts 2008, hvor jeg købte min en cykel til, at cykle lidt rundt på i byen. Da 2008 sluttede, havde jeg ikke cyklet 500 km.

Jeg begyndte regelmæssig cykling 26. marts 2009. En halv times cykling om dagen for, at forbedre min kondition. Min første racercykel købte jeg 6. juli 2009. Jeg købte cyklen, da mine andre cykler var på værksted, og jeg ville vedholde min daglige cykeltur. Da jeg vandt ud af gearskiftet blev kærlighed fra første tur!

I 2010 cyklede jeg ca 750 km. på min racercykel. Derudover var jeg til spinning.Første gang hvor jeg alene cyklede over 63 km. var 24. april 2011, hvor jeg på en cykeltur tilfældigvis indhentede den langsomme gruppe fra Odense Triathlon Klub. Jeg fulgte med dem resten af dagen, og cyklede 111 km. I alt nåede jeg 15 gange, at cykle over 100 km. inden jeg lavede min første jernmand.

Jeg intersserer mig ikke for professionel cykling, modsat de danske cykelryttere, er jeg modstander af doping, derfor finder du ikke meget om professionel cykling her.

Spinning

Spinning er god suplement til cykling - men det er ikke en erstatning.

Cykelløb for motionister

Cykelløb uden for cykelryttere uden licens

Jeg har kun deltaget følgende landevejs cykelløb (uden licens): Tour de Kerteminde 2011 desværre var det et løb, hvor der ikke blev taget tider på os, så jeg fik aldrig et resultat efter løbet.

Andre cykelløb jeg har deltaget i
Stjernetramp 2012
Nordfyn Rundt
Fyen Rundt 2012
Aarhus – København

Jeg har deltaget i følgende enkeltstart:
Lørdag den 3. september 2011. Tempoløbet (29,3 km), hvor jeg vandt bronze i min klasse.
medalje

Den 5. september 2009 deltog i Tempoløbet "Uofficielle Danske og Fynske mesterskaber i 30 km Enkeltstart", hvor jeg vandt sølv i min klasse.