Yoga og pilates

Yoga styrker muskler og led. Især kernemuskulatoren bliver stærk og smidig, hvilket blandt andet giver dig en sund kropsholdning, rank ryg og en bedre balance.

Åndedrætsøvelserne giver dig en god vejtrækning og beroliger nervesystemet, hvilket virker afstressende og forbedrere din nattesøvn. Yoga kan dyrkers i alle aldre og er for alle kropstyper og er en mindfuld pause en en til tider travl vherdag.

Yoga historie

Yoga betyder på sanskrift "at forene". Yoga er en 5000 år gammel indisk livsfilosofi, der går ud på at få selvinsigt ved at forene krop og sind. Yogaøvelserne er blot en mindre del af yogafilosofien og består af åndedrætsteknikker og kropsstillinger.

Kropsstillingerne kaldes asanas og tager udganspunkt i at strække og styrke muskler og led. Strækkene styres og styrkes via åndedtrættet. Den balance, der kan opnås gennem yoga, giver energi til at arbejde med dig selv, være i nuet og bave overskud til sine omgivelser.

Yoga er i vestlig optik blevet fjernet ud fra dens oprindelige indiske religion, hvor yoga var et værktøj for munke og nonner.

Hvad er yoga?
"Yoga er, hvad vi traditionelt kalder ”videnskaben om frigørelse”.

Yoga er en videnskab om udødelighed. Den indeholder metoderne til at blive fuldt bevidst om de mystiske aspekter ved det at være menneske. Den giver os mulighed for at anvende alle de skjulte potentialer i os selv, mulighed for at tilintetgøre vore begrænsninger på grund af vores ego, for at uddybe kendskabet til os selv og for at opnå udødelighed.

Yoga har som mål at opnå direkte og umiddelbar kendskab til den ultimative sandhed om mennesket, om eksistens og om universet.

Yoga fører til lyksalighed (samadhi). Selv om dette ord findes og er almindeligt på alle sprog, betegner ordet ”samadhi” en tilstand, der kun er opnåelig for nogle ganske få mennesker. At opleve denne lyksalighed betyder at være i fuld resonans med universets gavnlige energier. Ved at opnå tilstanden samadhi eller absolut lyksalighed, bekræftes ”fuldendelsen” for yogien. Det er her den ubeskrivelige sammensmeltning af menneskets ultimative essens og den ypperste makrokosmiske universelle essens opstår, nemlig Gud.

Citat af Gregorian Bivolaru, yogadag.dkDet er naturvis noget overtrosik sludder; men yoga kan være fint som udstrækning samt smidighed.

.

Min erfaring med yoga

Jeg har gået til yoga samt piltates i alt fire forskellige steder.

Min første bekendskab med yoga var "Blidt hatha yoga, afspænding og meditation" hos Nordisk Yoga, men jeg har også været til yoga i et fitnesscenter og til pilates i et andet fitnesscenter. Derudover har jeg gået til yoga i Odense Kajakklub.

Sjov yoga video